Bachelorprijs

Professionele bachelors dingen binnen de Vlaamse Scriptieprijs mee naar alle prijzen, d.w.z. zowel de Vlaamse Scriptieprijs (hoofdprijs), Klasseprijs, Eosprijs als de Agoriaprijs (deelprijzen). Nieuw dit jaar is dat de deelnemende professionele bachelors daarnaast ook onderling voor de Bachelorprijs t.w.v. 1.500 euro zullen strijden. De Bachelorprijs, een initiatief van Vlaams Minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters, wil de bachelorproef bekronen die naast een duidelijke nieuwswaarde en journalistieke bruikbaarheid -dé criteria voor de Vlaamse Scriptieprijs- ook het beste blijk geeft van een innoverend karakter en een hoge toepasbaarheid in de praktijk.

Criteria 

  • Nieuwswaarde (relevantie, originaliteit, actualiteitswaarde, ...)
  • Journalistieke bruikbaarheid (schrijf- en taalvaardigheid, schrijfstijl, opbouw, ...)
  • Innoverend karakter
  • Bredere inzetbaarheid in het werkveld

De inzendingen zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de Vlaamse hogescholen en experten uit diverse sectoren uit het werkveld (onderwijs, gezondheidszorg, bedrijfsleven, ...).

Inschrijven doe je hier


De Bachelorprijs kwam mede tot stand onder impuls van de wetenschapscommunicatoren van de verschillende Vlaamse hogescholen.