Home

Artikel

De finalisten van de tiende editie van de Agoriaprijs zijn bekend. De federatie van de technologische industrie nomineerde 3 scripties die blijk geven van veelbelovend technologisch onderzoek. 

Artikel

De kanshebbers voor de Vlaamse Scriptieprijs 2017 zijn bekend. De jury stelde een longlist op van tien werken uit een totaal van liefst 530 inzendingen. Begin december zal de jury de lijst verfijnen tot 5 genomineerden. 

Artikel

Wie wint de Bachelorprijs 2017? De jury selecteerde 10 kandidaten die in aanmerking komen. Ontdek de longlist hier.

Artikel

De longlist van de Agoriaprijs 2017 is bekend. Bij deze tiende editie gunde de jury liefst 16 werken een plekje op de longlist. Ontdek ze hier.

Scriptie

Het waterverbruik in de landbouw via het internet verminderen? Dat kan. Ex-studenten Elektronica-ICT (VIVES) zochten voor hun thesis uit hoe.

Scriptie

Wanneer vrouwen borstvoeding geven, schuiven ze het seksuele aspect van borsten iets meer naar de achtergrond. Zowel op psychologisch vlak als op fysiek vlak vinden er tijdens deze periode allerlei veranderingen plaats. Ex-studente seksuologie Justine De Smet (KU Leuven) schreef er haar thesis over.

Artikel

Met 530 zijn ze, de studenten die dit jaar deelnemen aan de Vlaamse Scriptieprijs, de jaarlijkse zoektocht naar de beste eindwerken geschreven aan de Vlaamse hoger onderwijsinstellingen. Een overzicht.

Scriptie

Hoe kan je kinderen nieuwsgierig maken naar historische figuren? Louise De Cort, ex-bachelorstudente lager onderwijs (Odisee), ging op onderzoek uit. Het resultaat: een geniaal bordspel over Leonardo da Vinci! Getest en goedgekeurd door de leerlingen.