Home

Oproep

Om de communicatie verder uit te bouwen zoekt Scriptie vzw een halftijdse communicatiemedewerker. Ben jij de geknipte v/m voor de job?

Scriptie

Met haar masterproef heeft Margot De Graeve (UAntwerpen) een eiwit geïdentificeerd dat kan helpen om baarmoederhalskanker sneller op te sporen. Op termijn leidt dit mogelijk tot de ontwikkeling van een opsporingstest, vergelijkbaar met een zwangerschapstest.

Agenda

Een wetenschapscafé, dat zijn pittige discussies over boeiende onderwerpen, ruimte voor allerhande vragen en meningen, en dat allemaal … gewoon op café! Op 7 februari staat het Wetenschapscafé Gent in het teken van jongeren en media.

Artikel

Moraalwetenschapper Kristof Jakiela is de winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs. De alumnus van de Universiteit Gent kreeg de prijs, goed voor 2.500 euro, voor zijn thesisonderzoek naar de attitudes van dove koppels tegenover embryoselectie. “Een scriptie die dagen na lezing blijft nazinderen”, stelt de jury.

Artikel

Matthias Floru is de winnaar van de Agoriaprijs, de onderscheiding voor de beste technologiescriptie in Vlaanderen. De burgerlijk ingenieur werkte in zijn winnende thesis aan de valorisatie van smeltloos gerecycleerd aluminium.

Artikel

In het stadhuis van Brussel werd voor de achtste keer de EOS-prijs uitgereikt, voor de beste thesis in de exacte wetenschappen. De prijs ging naar kersvers biochemicus Vincent Stevens (UAntwerpen /Uhasselt) voor zijn onderzoek rond luchtzuiverende bacteriën op klimopplanten.

Artikel

Jop Van der Auwera heeft de Klasseprijs voor de beste onderwijsscriptie van Vlaanderen gewonnen. De KU Leuven-alumnus krijgt de erkenning voor zijn pestonderzoek bij middelbare scholieren.

Artikel

Luna Delange & Elien Eggermont studeerden in juni af aan de Arteveldehogeschool. Hun scriptie “Motiverend wiskundeonderwijs in 1B” wordt nu bekroond met de Bachelorprijs.

Artikel

Op dinsdagavond 20 december werd in het Stadhuis van Brussel de vijftiende Vlaamse Scriptieprijs uitgereikt. Lees hier de inspirerende keynote speech van de centrale gast, Robert- Jan Smits, directeur-generaal Onderzoek en Innovatie bij de Europese Commissie.