Home

Neem deel aan de Vlaamse Scriptieprijs
 

Bijna afgestudeerd en je thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk straks niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen van €250 tot €2.500 én heel wat persaandacht voor je werk.
 

Scriptie

Drones worden steeds populairder. Helaas kan de Belgische wetgeving de technologie niet altijd volgen. Oud-rechtenstudente Evelien Alenus (UGent) zocht in haar masterproef uit waar het schoentje bij recreatieve drones precies knelt.

Scriptie

Gekoppeld rijden, waarbij vrachtwagens elkaar in een treintje volgen, krijgt een steeds belangrijkere rol. “Deze methode kan voor transportbedrijven besparingen opleveren tot 5%”, stelt ingenieur Thomas Vyncke (KU Leuven) vast in zijn masterscriptie.

Artikel

Het is volop thesistijd aan de Vlaamse hogescholen en universiteiten. Om de studenten in hun gevecht tegen de deadline een hart onder de riem te steken, doken wij in de archieven om uit te zoeken welke BV's ooit in hun schoenen stonden...

Scriptie

Vijftig jaar geleden lieten 251 mensen het leven in de verwoestende brand in de Brusselse Innovation, één van de grootste na-oorlogse rampen in België. Historicus Siegfried Evens onderzocht hoe de brand België deels veranderde.

Scriptie

Holebi’s en transgenders kampen regelmatig met zelfdodingsgedachten en ondernemen meer zelfmoordpogingen dan hetero’s. Jana Missiaen en Heiderike Seynaeve (UGent) onderzochten de beweegredenen in hun masterproef.