Home

Neem deel aan de Vlaamse Scriptieprijs
 

Bijna afgestudeerd en je thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk straks niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen van €250 tot €2.500 én heel wat persaandacht voor je werk.
 

Scriptie

Vijftig jaar geleden lieten 251 mensen het leven in de verwoestende brand in de Brusselse Innovation, een van de grootste na-oorlogse rampen in België. Historicus Siegfried Evens onderzocht hoe de brand België deels veranderde.

Scriptie

Holebi’s en transgenders kampen regelmatig met zelfdodingsgedachten en ondernemen meer zelfmoordpogingen dan hetero’s. Jana Missiaen en Heiderike Seynaeve (UGent) onderzochten de beweegredenen in hun masterproef.

Artikel

Benieuwd naar wat voor knappe eindwerken Vlaamse studenten zoal schrijven? Dat ontdek je in de driemaandelijkse Vlaamse ScriptieKrant.

Scriptie

Hoe vrijwillig is de keuze voor terugkeer bij uitgeprocedeerde asielzoekers als het enige alternatief een illegaal verblijf in België is? Pedagogen Hanne Hoet en Lio Kaeblen: “Het is kiezen met de rug tegen de muur.”

Agenda

Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.

Scriptie

De Fashion Revolution Week wil de gebeurtenis in een kledingfabriek in Bangladesh, waarbij honderden jonge vrouwen het leven lieten, herdenken. De werkomstandigheden in lageloonlanden zijn vaak schrijnend, maar steeds meer merken brengen hun kledingproductie dichter bij huis. Economist Lies Vissers (KULeuven) onderzocht in haar thesis waarom.  

Scriptie

Veel mensen kennen de erfenis van Victor Horta in Brussel, maar daarbuiten zijn er nog veel andere pareltjes van architectenwoningen te zien. Linsy Raaffels (VUB) bracht in haar scriptie liefst 252 architectenwoningen in kaart.

© CC
Scriptie

Stedenbouwkundige Stijn Segers studeerde in 2016 met zijn scriptie ‘De sociaal-geografische spreiding van betaalbare woningen in Brussel’ af aan de VUB. De Brusselse nieuwswebsite Bruzz.be viste zijn afstudeerwerk op in onze scriptiebank en schreef er een interessant artikel over.