Home

Scriptie

Zelfverwonding blijft een taboeonderwerp. Eline Van Gils, bachelor in de sociale readaptatiewetenschappen (UC Leuven-Limburg) onderzocht het fenomeen en ontwierp een begeleidingsboekje om deze jongeren te helpen.

Video

Op maandag 18 december 2017 reikte Scriptie vzw, i.s.m. de UGent, in de Minardschouwburg in Gent de Vlaamse Scriptieprijs uit. Bekijk hier het sfeerverslag van de avond.

Artikel

​​​​​​​Jurist Niels Verborgh is de winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs 2017. De alumnus van de Vrije Universiteit Brussel ontvangt een som van 2.500 euro voor zijn onderzoek over de legaliteit van het transfersysteem in het internationale voetbal.

Artikel

Computerwetenschapper Hannes Mareen (UGent) ontwikkelde een nieuwe methode om digitale watermerken bij video's aan te brengen. Daarmee wordt het mogelijk digitale piraten op te sporen die video's illegaal op het internet plaatsen. Met zijn scriptie won de Gentenaar de tiende Agoriaprijs.

Artikel

​​​​​​​Verpleegkundige Frank de Jong is de winnaar van de Bachelorprijs 2017. Hij ontwikkelde een eenvoudig patiëntenformulier waarmee interventieteams bij rampen medische informatie over slachtoffers kunnen registreren.