Home

Schrijf je nu in voor de Vlaamse Scriptieprijs


Ben je bijna afgestudeerd en heb je je thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk straks niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen van €250 tot €2.500 én heel wat persaandacht voor je werk.
 

Scriptie

Veel mensen kennen de erfenis van Victor Horta in Brussel, maar daarbuiten zijn er nog veel andere pareltjes van architectenwoningen te zien. Linsy Raaffels (VUB) bracht in haar scriptie liefst 252 architectenwoningen in kaart.

© CC
Scriptie

Stedenbouwkundige Stijn Segers studeerde in 2016 met zijn scriptie ‘De sociaal-geografische spreiding van betaalbare woningen in Brussel’ af aan de VUB. De Brusselse nieuwswebsite Bruzz.be viste zijn afstudeerwerk op in onze scriptiebank en schreef er een interessant artikel over.  

Scriptie

'Polio, een vergeten virus?’, de scriptie van pedagoge Lauranne Verhasselt, kreeg dit weekend een mooie vermelding in een reportage uit de Zeno-bijlage van De Morgen. Vorig jaar nam ze deel aan de Vlaamse Scriptieprijs en op die manier raakte het eindwerk van de KULeuven-studente in de pers.

Artikel

In 2017 verhoogt Scriptie vzw de uitgave van de Vlaamse ScriptieKrant van 1 naar 5 edities. Je kan het eerste nummer van deze jaargang intussen vinden in jouw plaatselijke bibliotheek en/of de krant hier digitaal doorbladeren.

Agenda

Op de Science Bar Brussel van dinsdag 9 mei gaat Wtnschp.be dieper in op deze vraag om samen met jou te ontdekken wat de voordelen zijn deze technologische ontwikkeling die een grote impact zal hebben op ons leven en onze maatschappij.

Scriptie

In de Verenigde Staten wordt één op de vier vrouwen tijdens het studentenleven slachtoffer van seksueel geweld. In Europa ontbreekt het aan onderzoek en dus cijfers. “Het hogere alcoholverbruik bij Europese studenten doet vermoeden dat het hier erger is gesteld”, meent seksuologe Caroline Vanhollebeke.  

Persbericht

Studenten die straks een knap eindwerk schrijven hebben in Vlaams minister voor Innovatie Philippe Muyters een bondgenoot. De minister verhoogt de steun aan Scriptie vzw, organisator van de Vlaamse Scriptieprijs, van 68.000 naar 132.000 euro om sterk Vlaams thesisonderzoek beter te ontsluiten.