Home

Artikel

Met 530 zijn ze, de studenten die dit jaar deelnemen aan de Vlaamse Scriptieprijs, de jaarlijkse zoektocht naar de beste eindwerken geschreven aan de Vlaamse hoger onderwijsinstellingen. Een overzicht.

Scriptie

Hoe kan je kinderen nieuwsgierig maken naar historische figuren? Louise De Cort, ex-bachelorstudente lager onderwijs (Odisee), ging op onderzoek uit. Het resultaat: een geniaal bordspel over Leonardo da Vinci! Getest en goedgekeurd door de leerlingen.

Scriptie

Volgens een uitgebreide studie van onder andere student geneeskunde Lennart de Jager (VUB) blijft geweld tegen artsen een groot probleem. "Vooral jonge vrouwelijke dokters blijken kwetsbaar te zijn."

Artikel

Benieuwd naar wat voor knappe eindwerken studenten zoal schrijven? Ontdek het in onze nieuwe editie van de Vlaamse ScriptieKrant!

Scriptie

Visserijen moeten ieder jaar te veel van hun visvangst dood terug in zee gooien. De reden: een groot deel van de vissen die ze vangen past niet binnen hun beoogde vangst. Student productontwikkeling Nicholas Van Beylen (UAntwerpen) bedacht een systeem voor commerciële visserijen om zoveel mogelijk vissen te redden.

Als Vlaams Minister van Innovatie is Philippe Muyters een van de spilfiguren binnen het wetenschappelijke onderzoek. Maar hoe zat het eigenlijk met zijn eigen onderzoek? En hoe heeft hij zijn studententijd beleefd? Een interview.

Kinderen vierde leerjaar: Karrewiet begrijpelijker dan Het Journaal
Scriptie

Kijken kinderen van het vierde leerjaar liever naar Karrewiet of Het Journaal? Ex-masterstudente journalistiek Lara Rogiers (KU Leuven) wou zich hierrond een beeld vormen. Hiervoor deed ze een verkennend onderzoek en kwam ze bij zestien kinderen te weten wat hen wel en niet aansprak in beide journaals.

Scriptie

Steeds meer mensen delen, via deelplatformen, hun auto met anderen. Maar dit brengt problemen mee op juridisch en verzekeringstechnisch vlak. Vijf bachelorstudenten rechtspraktijk van de Arteveldehogeschool in Gent onderzochten de moeilijkheden voor hun scriptie en schreven een brochure met tips en advies.