Home

Artikel

Moraalwetenschapper Kristof Jakiela is de winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs. De alumnus van de Universiteit Gent kreeg de prijs, goed voor 2.500 euro, voor zijn thesisonderzoek naar de attitudes van dove koppels tegenover embryoselectie. “Een scriptie die dagen na lezing blijft nazinderen”, stelt de jury.

Artikel

Matthias Floru is de winnaar van de Agoriaprijs, de onderscheiding voor de beste technologiescriptie in Vlaanderen. De burgerlijk ingenieur werkte in zijn winnende thesis aan de valorisatie van smeltloos gerecycleerd aluminium.

Artikel

In het stadhuis van Brussel werd voor de achtste keer de EOS-prijs uitgereikt, voor de beste thesis in de exacte wetenschappen. De prijs ging naar kersvers biochemicus Vincent Stevens (UAntwerpen /Uhasselt) voor zijn onderzoek rond luchtzuiverende bacteriën op klimopplanten.

Artikel

Jop Van der Auwera heeft de Klasseprijs voor de beste onderwijsscriptie van Vlaanderen gewonnen. De KU Leuven-alumnus krijgt de erkenning voor zijn pestonderzoek bij middelbare scholieren.

Artikel

Luna Delange & Elien Eggermont studeerden in juni af aan de Arteveldehogeschool. Hun scriptie “Motiverend wiskundeonderwijs in 1B” wordt nu bekroond met de Bachelorprijs.

Artikel

Op dinsdagavond 20 december werd in het Stadhuis van Brussel de vijftiende Vlaamse Scriptieprijs uitgereikt. Lees hier de inspirerende keynote speech van de centrale gast, Robert- Jan Smits, directeur-generaal Onderzoek en Innovatie bij de Europese Commissie.

Artikel

Op dinsdagavond 20 december werd in het Stadhuis van Brussel de vijftiende Vlaamse Scriptieprijs uitgereikt. Lees hier de speech die Eric Sleeckx, raadgever economie & innovatie van minister Muyters, namens de minister bracht.

Artikel

Op 20 december maken we in Brussel bekend wie de Vlaamse Scriptieprijs wint. In aanloop naar de uitreiking laten we de kandidaten zich even voorstellen. Vandaag: Kristof Jakiela.

Artikel

Ook de ontknoping van de Agoriaprijs 2016 staat op het programma tijdens de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op 20 december. Drie finalisten zijn in de running. Vandaag stellen we Matthias Floru aan u voor.

Artikel

Wie de EOS-prijs 2016 wint, wordt onthuld op de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op 20 december. In aanloop naar de uitreiking laten we de kandidaten zich even voorstellen. Vandaag: Vincent Stevens, Master in de Bio-ingenieurswetenschappen (UHasselt / UAntwerpen). ​​​​​​​

Artikel

Op 20 december maken we in Brussel bekend wie de Vlaamse Scriptieprijs wint. In aanloop naar de uitreiking stellen de genomineerden zich alvast even voor. Vandaag: Jop Van der Auwera.

Artikel

Op 20 december wordt op de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs onthuld wie de allereerste Bachelorprijs wint. We stellen de vijf kanshebbers graag aan u voor. Vandaag: Luna Delange & Elien Eggermont.

Artikel

Op 20 december maken we in Brussel bekend wie de Vlaamse Scriptieprijs wint. In aanloop naar de uitreiking laten we de genomineerden zich even voorstellen. Vandaag: Tom Dendooven.

Artikel

De genomineerden voor de Vlaamse Scriptieprijs 2016 zijn bekend. Met het bekendmaken van de shortlist wordt nu ook de samenstelling van de jury vrijgegeven.

Artikel

Ook de nominaties voor de allereerste Bachelorprijs zijn uitgedeeld.

Artikel

De shortlist van de EOS-prijs 2016 is een feit.

Artikel

De genomineerden voor de Klasseprijs 2016 zijn bekend. Na rijp beraad nomineerde de Klasse-redactie vijf scripties uit een totaal van 76 inzendingen. Ontdek de genomineerden hier.

Artikel

De Agoriajury maakte haar shortlist bekend. De federatie van de technologische industrie nomineerde 3 scripties die blijk geven van veelbelovend technologisch onderzoek. 

Scriptie

Bij een thesis denk je doorgaans aan een lijvige bundel papier. De scriptie van Manuel Viaene en Sophie Delameilleure viel iéts groter uit. Zij maakten een machine om pallets te verdelen waarvan al 6 exemplaren werden verkocht.

Scriptie

Allochtone jongeren zijn vaker slachtoffer, maar ook vaker dader van pesten dan autochtone leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit het thesisonderzoek van Jop Van der Auwera.

Artikel

De tien kanshebbers voor de Bachelorprijs 2016 zijn bekend. De prijs wordt voor het eerst uitgereikt ter bekroning van een actuele, innovatieve en inzetbare professionele bachelorproef.

Artikel

De longlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2016 is bekend. De jury selecteerde tien werken uit een totaal van liefst 625 inzendingen. 

Scriptie

​​​​​​​65-plussers moeten meer worden gewezen op de nadelige effecten van overmatig alcoholgebruik. Dat stelt opvoedings- en gezinspsychologe Lise Van Mol (Vrije Universiteit Brussel).

Scriptie

Weinig jonge consumenten zijn geneigd om de modieuze, budgetvriendelijke fast fashion in te ruilen voor duurdere duurzame kledij. Tot die conclusie komt Orpha de Lenne (UAntwerpen) in haar masterproef.