7 FEB (Gent) - Wetenschapscafé - Liever interactiever?

Agenda

Een wetenschapscafé, dat zijn pittige discussies over boeiende onderwerpen, ruimte voor allerhande vragen en meningen, en dat allemaal … gewoon op café! Op 7 februari staat het Wetenschapscafé Gent in het teken van jongeren en media. 

Hoe ziet het mediagebruik van kinderen en jongeren eruit? Moeten ouders, opvoeders en leerkrachten zich zorgen maken? Is het nodig dat ouders het onlinegedrag van hun kinderen volgen? Op welke manier? Verandert het vermogen tot leren door het veelvuldig gebruik van het internet? Is een schooltaak voor hen gewoon knip- en plakwerk? Is kennis voor hen iets wat je op google opzoekt? En wat is het verband tussen sociale media en schoolresultaten? Wat denken jongeren zelf over fenomenen zoals 'sexting' (= het verspreiden of delen van seksueel getinte foto's of berichten via mobiele telefoons?) en 'phubben' (=constant op je je gsm bezig zijn waar anderen bij zijn)? Hoe zal het mediagebruik van kinderen en jongeren in de toekomst veranderen? 

In het Wetenschapscafé Gent op dinsdag 7 februari  zoeken Pedro De Bruyckere en Katrien Vanhove mee naar een antwoord op deze vragen. Journaliste Tina De Gendt treedt op als interviewer en betrekt het publiek bij het gesprek.

Een wetenschapscafé, dat zijn pittige discussies over boeiende onderwerpen, ruimte voor allerhande vragen en meningen, en dat allemaal … gewoon op café!

De wetenschapscafés Gent vinden vanaf nu plaats in Eetcafé Toreke, Vlotstraat 22 in Gent. De deuren gaan op dinsdag 7 februari 2017 open vanaf 19u30. Zo ben je zeker op tijd om een drankje aan de bar te bestellen. In Eetcafé Toreke kan je op dinsdag enkel eten tijdens de lunch. 's Avonds kan je er wel een drankje bestellen. Toegang is gratis, vooraf inschrijven niet nodig. Het café is een initiatief van de cel wetenschapscommunicatie van de Associatie Universiteit Gent, en wordt ondersteund binnen het Actieplan Wetenschapscommunicatie van de Vlaamse overheid.

Meer info op http://www.wetenschapscafe.be/nl/gent/

 

Wetenschapscafé Gent