9 MEI (BXL) - Science Bar BXL - Biohacking : DIY-biologie voor iedereen

Agenda

BIOHACKING? DO-IT-YOURSELF BIOLOGIE VOOR IEDEREEN

Dinsdag 9 mei // 19u00-21u00 /// RITCS Café, Antoine Dansaertstraat 70, 1000 Brussel 

Biohacking SBB

Wat is biohacking? Op de Science Bar Brussel van dinsdag 9 mei gaat Wtnschp.be dieper in op deze vraag om samen met jou te ontdekken wat de voordelen zijn deze technologische ontwikkeling die een grote impact zal hebben op ons leven en onze maatschappij.

SPREKERS:

  • Winnie Poncelet is een biohacker, ondernemer, wetenschapscommunicator. Hij stond hij mee aan de wieg van ReaGent, één van de eerste biohackerspaces in België. Hij trekt eveneens mee aan de kar bij Ekoli, een vzw opgericht om kwalitatief biowetenschappelijk onderwijs naar kansengroepen en schoolkinderen te brengen. Sinds kort biedt hij samen met enkele collega’s binnen het collectief Break it Down zijn ervaring aan als diensten in wetenschapscommunicatie en onderwijsinnovatie.
     
  • Tom Peeters is docent microbiologie binnen de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie aan de Erasmushogeschool Brussel, en oprichter van het Open BioLab Brussels, het eerste biolab in Vlaanderen binnen een hogeronderwijsinstelling dat de deuren openstelt voor het brede publiek.
     
  • Elise Elsacker wijdt haar leven aan het vermijden van afval uit ons dagelijks leven. Zelf leeft ze helemaal zonder afval. Aan de Vrije Universiteit Brussel is ze doctoraatsstudente, gespecialiseerd in multidisciplinair onderzoek van additive manufacturing met levende biomaterialen, een domein dat het potentieel heeft om uit te groeien tot een volledig nieuwe discipline.

Moderator van dienst is Sven Pichal (VRT)

Science Bar Brussel is een initiatief van Wtscnhp.be. De avond gaat door in het RITCS Café in Brussel en is vrij toegankelijk (geen registratie vereist).