WOE 31 MEI (ANTWERPEN) - Wetenschapscafé - Vernieuwers voor mens en klimaat

Agenda

Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd. Sociale innovatie

Vernieuwers voor mens en klimaat
 

Op 31 mei vertelt Kaat Peeters, directeur van de Sociale Innovatiefabriek, op het Wetenschapscafé Antwerpen meer over sociale innovatie. We horen, lezen en zien het dagelijks: onze samenleving, ons economisch en sociaal systeem zitten vastgeroest in bepaalde patronen en dagen ons uit om buiten de lijntjes te kleuren. Uitdagingen als armoede, klimaatverandering of vereenzaming zijn groots, belangrijk èn moeilijk op te lossen. Met ‘meer doen van hetzelfde’ komen we er niet meer; een status quo is een risico. Het is tijd voor nieuwe concepten; tijd voor sociale innovatie!
Kaat Peeters vertelt hoe er in Vlaanderen via sociale innovatie oplossingen worden uitgewerkt voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen en maakt het allemaal verteerbaar via een bloemlezing van concrete praktijken. Hiervoor put ze uit de ervaring van de Sociale InnovatieFabriek die sinds 2013 al meer dan 500 sociaal innovatoren over de vloer kreeg. Deze groep wordt momenteel aangedikt door de vele kandidaten voor www.radicalevernieuwers.be. Van stadslandbouw over fair fashion tot mobiele buurtkarren…. je verneemt van Kaat welke de ingrediënten zijn die sociale innovaties hun impact geven. 

Het Wetenschapscafé Antwerpen start om 19u30 en vindt plaats in Lebowski's (Boomgaardstraat 350, 2600 Berchem).

Meer info op https://www.uantwerpen.be/nl/onderwijs/permanentevorming/lezingenreeksen/wetenschap-centraal/