Nieuws

Scriptie

De Vlaamse sportpers bestempelt Rode Duivels als Romelu Lukaku en Divock Origi nauwelijks als voetballers van buitenlandse afkomst. Zo blijkt uit een onderzoek van journalisten Dries Mombert en Godfried Roelant (VUB).

Scriptie

Eten en goederen uit vuilnisbakken halen: het klinkt voor veel mensen niet erg aanlokkelijk. Toch komt het fenomeen, dumpster diving, ook in België voor. Criminologe Leyla Altmiskara (UGent) onderzocht de motieven van de 'divers' in Vlaanderen voor haar masterthesis.

Scriptie

We leven in woelige tijden. Met de recente mislukte aanslag in Brussel Centraal blijft de angst voor nieuwe aanslagen bestaan. Er is wel een preventiebeleid, maar volgens ex-student Criminologie en Conflict and Development Michiel Praet (UGent) is er nog ruimte voor verbetering.

Scriptie

Je hoort het wel af en toe in het nieuws: een brokstuk uit een tunnel of van een brug dat naar beneden gevallen is. Ingenieur Tom Jonckers (KU Leuven) ging op onderzoek en ontwikkelde voor zijn thesis reksensoren die beschadigingen sneller kunnen opsporen.

Scriptie

'Rijk aan vezels', het is een slagzin die je wel eens terugvindt op verpakkingen. Daarnaast zou een voedingswaardetabel een klant informatie moeten geven. Maar werkt dit wel? Marketingstudente Anneleen Hanssens (KULeuven) trok voor haar thesis op onderzoek uit.

Artikel

Hoe snel kan een vlieg vliegen? Het is een van de vele vragen die op de website ikhebeenvraag.be wordt gesteld. Iedereen kan er met een Nederlandstalige vraag gratis terecht om vervolgens een antwoord te krijgen van een expert.

Kinderen van kleuterbegeleiders hebben een grotere actieve woordenschat
Artikel

Kleuterleiders weten als geen ander hoe taalontwikkeling en communicatie bij kleuters te stimuleren. Spreken kinderen van kleuterbegeleiders dan beter dan leeftijdsgenootjes?

Interview

Op vrijdag 16 juni interviewde MNM Kristof Jakiela, de winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs 2016. Herbeluister het interview.

Scriptie

Drones worden steeds populairder. Helaas kan de Belgische wetgeving de technologie niet altijd volgen. Oud-rechtenstudente Evelien Alenus (UGent) zocht in haar masterproef uit waar het schoentje bij recreatieve drones precies knelt.