Eos-prijs

Logo eosDe redactie van het wetenschapsmagazine Eos deelt de mening van de Vlaamse Scriptieprijs dat te weinig onderzoek uit de harde wetenschappen de weg naar het brede publiek vindt. Daarom bekroont Eos de beste eindverhandeling uit de zogenoemde exacte wetenschappen of bèta-wetenschappen met een extra scriptieprijs.

Wie een scriptie geschreven heeft in de exacte wetenschappen- zoals geologie, biologie, natuurkunde, scheikunde, sterrenkunde, technische wetenschappen of wiskunde- maakt kans op de dubbele jackpot: de Vlaamse Scriptieprijs én de Eos-prijs.

De winnaar van de Eos-prijs ontvangt een prijs t.w.v. 1.000 euro, een Eos-abonnement én redactionele aandacht in het maandblad.

Om mee te doen kan je je scriptie uploaden tot en met 6 oktober 2019. Inschrijven voor de Eos-prijs gebeurt automatisch via je inschrijving voor de Vlaamse Scriptieprijs!

Het reglement en inschrijvingsformulier zijn hetzelfde als voor de Vlaamse Scriptieprijs.

De jury van de Eos-prijs bestaat uit redacteurs van het populaire maandblad.

Criteria

  • het onderwerp wordt ondergebracht bij de exacte of positieve wetenschappen. We geven een paar voorbeelden uit de scripties van vorige jaren: 'Antibioticagebruik en resistentie', 'De wetlands in Kenia', 'Hoe beïnvloedt de omgeving ons erfelijk materiaal?', 'Onderzoek naar o-benen (genu varum) bij voetbalspelers', 'CO2-uitstoot in het internationaal luchtverkeer', maar evengoed onderwerpen uit de natuurkunde, de chemie, de sterrenkunde of de zuivere wiskunde.
  • het onderwerp is in een vlot, jargon-arm artikel gegoten dat voor een breed publiek leesbaar is.
  • Het artikel geeft goed de kern mee van het onderzoek en zet de studie in een breder perspectief.

Erelijst