Nieuws

Leen Bokken in Interne Keuken op Radio 1
Interview

"Hoe zat het met de meisjes van plezier in het Oude Egypte? Kozen zij zelf voor die weg in hun leven, of werden ze daartoe gedwongen?" Historica Leen Bokken (KU Leuven) onderzocht het in haar masterproef en vertelt er dit weekend over in Interne Keuken op Radio 1. Luistertip!

"Een mishandelde man is geen mietje"
Artikel

Wanneer het onderwerp partnergeweld ter sprake komt, dan denk je meteen aan het ontstellende beeld van een bont en blauw geslagen vrouw. Criminologe Fien Dossche (UGent) onderzocht het omgekeerde scenario: de man als slachtoffer van partnergeweld. // Dit artikel verscheen ook in Metro

Vlaamse ScriptieKrant zomereditie 2021
Artikel

Reizen zonder coronapaspoort? Het kan... in de nieuwe zomereditie van de Vlaamse ScriptieKrant. De Vlaamse ScriptieKrant zit in een nieuw, digitaal kleedje en barst opnieuw van de boeiende onderzoeken.

Nieuw! De mtech+prijs voor technologische scripties
Persbericht

Net een sterke scriptie geschreven over een technologisch onderwerp? Dan maak je bij de Vlaamse Scriptieprijs kans op de mtech+prijs, een deelprijs ter waarde van maar liefst 1.500 euro.

Lancering oproep Vlaamse Scriptieprijs 2021
Oproep

In 2021 vieren we de twintigste editie van de Vlaamse ScriptiePrijs. Een uitstekend jaar om te knallen met een sterke thesis. Ontdek nu onze nieuwe oproepvideo en verspreid hem in je netwerk... en ontdek samen met ons de strafste inzendingen van 2021!

Vlaamse ScriptieKrant studenteneditie 2021
Persbericht

Ontdek nu de vernieuwde studenteneditie van de Vlaamse ScriptieKrant, waarin we terugblikken op de voorbije editie. Want ook dit jaar gaan we op zoek naar sterke deelnemers voor de Vlaamse Scriptieprijs!

Nieuwe naam voor Scriptie vzw
Persbericht

Waarom, en vooral hoe, blijft een flamingo op één been staan? Nog belangrijker: wat heeft dat te maken met onze nieuwe naam? Ontdek het in de video 🎥 🦩

Thesistip
Artikel

“Heb geen schrik om een mail te sturen naar iemand die je niet kent en misschien te hoog gegrepen lijkt voor jou. Een nee heb je en een ja kan je krijgen!” Hoe je een sterke thesis schrijft? Wij vroegen het onder meer aan de winnaars van de Vlaamse Scriptieprijs.

Lise Foket in Interne Keuken (Radio 1)
Interview

Geschiedkundige Lise Foket (UGent) schreef haar scriptie over het kleurrijke leven van Jules Rühl: “Dat slachters en dierenbeschermers goede vrienden van elkaar kunnen zijn: het lijkt tegenstrijdig en ridicuul.” Lise Foket vertelde over haar masterproef in Interne Keuken op Radio 1.