Nieuws

Suriname op de fiets
Artikel

In een land waar fietsen erg onveilig is, proberen twee studentes (UAntwerpen) mensen weer warm te maken voor de fiets. "Geen gemakkelijke taak, maar Paramaribo heeft veel potentieel als fietsstad," adlus Marlies Struyf en Sam Rymenants.

Katten vrienden
Artikel

Zijn je twee katten vrienden of vijanden? Morgane Van Belle (UGent) tracht via video-observaties het mysterie te doorprikken: “Inzicht krijgen in het gedrag van je kat is voor zowel jou als voor je kat belangrijk.”

Ine Jacobs
Artikel

De killivis kan afgestorven zenuwcellen weer laten aangroeien. Handig als je gezonder ouder wil worden! Biologe Ine Jacobs (KU Leuven) bracht de locatie van de stamcellen die daarvoor zorgen in de killivis beter in kaart.

Kleurrijk lezen
Artikel

Prentenboeken zijn onmisbaar in elke kleuterklas. Maar uit onderzoek van vier studenten van AP hogeschool, blijkt dat in 16 klasjes slechts een minderheid van die boeken een hoofdpersonage van kleur heeft. Zij pleiten dan ook voor meer diversiteit in de boekenkast.

Amy Landau in het zwembad
Artikel

Ga je zwemmen? Dan neem je best je zwembril mee! Amy Landau (Odisee) legt je graag uit waarom. Zij onderzocht het effect dat zwembadwater op je ogen heeft.

Do & Don'ts voor het schrijven van je artikel
Oproep

Waar moet je op letten bij het schrijven van een artikel over jou scriptie? Hier sommen we alvast een paar Do's & Don'ts op zodat je je goed kan voorbereiden op de volgende stap!

5 schrijftips voor je artikel
Oproep

Hoe ziet een nieuwsartikel eruit? En hoe geef je jouw scriptie het best vorm als artikel als je meedoet aan de Vlaamse Scriptieprijs? Met deze tips helpen we je verder!

Jin ceremonie
Artikel

Hoewel antropologen hun heil vaak ver van huis zoeken, zocht Emma Caals (KU Leuven) het in haar dichte omgeving. Voor haar scriptie onderzocht ze de naamgeving, of totemisatie, bij de Vlaamse scouts. “Door het krijgen van hun totemnaam, krijgen scouts hun plaats binnen de groep.”

Neologismen
Artikel

Moordstrookje? Tentsletje? Samsonseks? Wat maakt dat een neologisme blijft leven en wat zorgt voor zijn stille dood? Ella Van Lint (KU Leuven) schreef er haar scriptie over.