Nieuws

Dit zijn de kanshebbers voor de Bachelorprijs 2019
Persbericht

De longlist voor de Bachelorprijs 2019 is bekend. De prijs, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs, bekroont een professionele bachelorproef die getuigt van een innovatief karakter, nieuwswaarde, journalistiek potentieel en een duidelijke inzetbaarheid in de praktijk.  

557 inzendingen voor de Vlaamse Scriptieprijs 2019!
Artikel

Vlaamse afstudeerders vonden dit jaar opnieuw vlot de weg naar de Vlaamse Scriptieprijs. We ontvingen maar liefst 557 inzendingen. Een overzicht!

Sharenting
Artikel

Uw leven staat online. Tenminste, dat is wat vandaag het geval is bij de meeste kinderen. Ouders zijn vaak de schuldigen die in de plaats van hun kinderen beslissen hoe hun digitale identiteit er zal uitzien. Mag dat wel? Jurist Simon Verschaeve (UGent) onderzocht het in zijn masterproef.

Juriste ugent pleit voor rijverbod als alternatief voor gevangenisstraf
Artikel

Na een diefstal verneemt de dader zijn straf: hij mag twee jaar niet meer met de wagen rijden. Ook al heeft het misdrijf duidelijk niets met verkeer te maken, volgens juriste Charlotte Persiau (UGent) moet dit scenario mogelijk worden: “Het rijverbod is een sterk alternatief voor de gevangenisstraf. Toch blijft men het wetsvoorstel weigeren.”

Hoe Siri leert praten
Artikel

Bommelding, verspringen, gynaecologie, december… Informaticastudent Robrecht Meersman (UGent) ging in zijn masterproef op zoek naar de beste methode om de uitspraak van een woord te bepalen, met als einddoel: een stem ontwikkelen die onmogelijk te onderscheiden valt van de menselijke stem.

Annelien Coppieters
Artikel

Oud-winnares Annelien Coppieters ging vorig jaar met de hoofdprijs naar huis. Ze vertelt over de prijsuitreiking en over haar leven ná de Scriptieprijs: "Nooit gedacht dat ik met een werk als dat van mij, een kans zou maken."

Genderneutraal opvoeden
Artikel

Genderneutraal opvoeden is erg populair. Maar ouders die gendergelijkheid nastreven, krijgen regelmatig de wind van voren. 'Als onze zonen geen homo's worden, dan gaan ze zeker gepest worden op school.' Een artikel van Giulia Latinne (Hogeschool PXL).

Raven Onzea (Hogeschool PXL) bestudeerde voor zijn bachelorproef twee ontbindende reekadavers.
Artikel

Raven Onzea (Hogeschool PXL) bestudeerde voor zijn bachelorproef twee ontbindende reekadavers. Hij voert nu een opvallend pleidooi voor meer dode dieren in de natuur. “De impact van zo’n kadaver op zijn omgeving is verbazingwekkend." Dit artikel verscheen ook op de website van EOS-magazine.

Vlaamse ScriptieKrant: de herfsteditie!
Artikel

De Vlaamse ScriptieKrant rolde net van de persen... Ontdek de herfsteditie, vol sterke eindwerken en opmerkelijke gespreksonderwerpen.