Persberichten 2021

Kamiel Debeuckelaere wint Vlaamse Scriptieprijs 2021
Persbericht

Bioloog Kamiel Debeuckelaere (KU Leuven) ontwikkelde voor zijn masterproef een draadloze robotbloem voor bijenonderzoek. Met dit werk wint hij nu de Vlaamse Scriptieprijs 2021, goed voor 2.500 euro en een trofee in de vorm van gouden hersenen.

Judith Haenen en Anneleen Bollé winnen mtech+prijs 2021
Persbericht

Wat is het interessantst vanuit milieuoogpunt: renoveren of heropbouwen? Dat onderzochten ingenieur-architecten Judith Haanen en Anneleen Bollé in hun masterproef. Daarmee winnen ze nu de eerste mtech+prijs, de deelprijs voor beste technologische inzending van de Vlaamse Scriptieprijs, goed voor 1500 euro.

Carl-Victor Deweer wint Eosprijs 2021
Persbericht

De Eosprijs 2021 gaat naar Carl-Victor Deweer (UGent) met zijn scriptie over het kweken van vliegenlarven op kippenmest. Op die manier wil deze dierenarts bijdragen tot het verduurzamen van de veeteelt.  

Angela Janssen wint Bachelorprijs 2021
Persbericht

Tot 70% van de kunstmatig beademde COVID patiënten ligt op de buik. Wanneer deze patiënten gereanimeerd worden, verliezen dokters kostbare tijd, aangezien ze deze patiënten eerst moeten omdraaien. Is dat wel nodig? Spoedverpleegkundige Angela Janssen (PXL Hogeschool) wint met haar scriptie de Bachelorprijs 2021.

Dries Mariën wint de Klasseprijs 2021
Persbericht

Dries Mariën (UGent) is de winnaar van de Klasseprijs 2021 voor onderwijsscripties. Voor zijn masterproef onderzocht hij de begeleiding van startende leraren. Uit zijn onderzoek komen een aantal belangrijke pijnpunten naar voren, zoals het ontbreken van begeleiding op de klasvloer zelf.