Tips & tricks

Haal alles uit je thesis

Je scriptie vormt het orgelpunt van je studieloopbaan. Het is het werkstuk waarin alle kennis en onderzoeksvaardigheden – vergaard en aangescherpt in een tijdspanne van enkele jaren – samenkomen. Het kritisch doornemen en accuraat synthetiseren van een hele hoop informatie; zelf gegevens verzamelen, verwerken en interpreteren; daar helder over rapporteren en de juiste conclusies uit trekken.

Een scriptie schrijven is ook én vooral hard werken. Het is een proces van plannen, nadenken, schrijven, nog eens nadenken, nachtjes doorwerken, uitstellen, herschrijven, – bij momenten – wanhopen maar uiteindelijk volharden.

Om je te helpen om die grootse uitdaging het hoofd te bieden, verzamelden wij heel wat tips en tricks. Veel succes!

Weinig tijd?

We selecteerden onze tien  beste tips en verzamelden ze op een handige affiche. Hang hem boven je bureau!

Onze tien beste tips

 

thesistips

 

Start to write

Je begint dit jaar met je scriptie, maar je bent koortsachtig op zoek naar een onderwerp en/of weet niet waar te beginnen? Wij zetten je op weg!

Aan een scriptie beginnen

Een thesis schrijven

Je bent volop bezig met het schrijven van je scriptie. Hier vind je allerlei info over juiste spelling, het voorkomen van plagiaat, het schrijven van een abstract, …

Een scriptie schrijven

Je scriptie verdedigen

Je scriptie is klaar, maar moet nog worden verdedigd. Hier vind je tips om je mondelinge scriptieverdediging te overleven.

Een scriptie verdedigen

Scriptie verzilveren

Je scriptie, het product van liters bloed, zweet en tranen, is klaar! Je gaat dat werk nu toch geen stof laten vergaren in een muffe kast? Ontdek hier hoe je jouw scriptie kan verzilveren. 

Je scriptie verzilveren