Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs 2021

locatie

 

Vlaamse Scriptieprijs 2021

cup

Ben je ook zo benieuwd naar wie de gouden hersenen dit jaar op de schouw mag zetten? Of wil je graag weten wie er naar huis gaat met de Eosprijs, Klasseprijs, Bachelorprijs of de eerste mtech+prijs voor technologie? Herbekijk nu de livestream van dinsdagavond 21/12 en maak het mee vanop de eerste rij!

Verjaardag

Dit jaar vieren we bovendien samen met jou de twintigste verjaardag van de Vlaamse Scriptieprijs. We brengen een aantal straffe oud-winnaars terug op ons podium voor een wervelende terugblik...

Praktisch

Dinsdagavond 21 december om 20.00u

Locatie (enkel met uitnodiging)
Corda Conference
Kempische Steenweg 311
3500 Hasselt

Om het aantal mensen in de zaal te beperken, kiezen we er dit jaar voor om de uitreiking zonder publiek te laten plaatsvinden.

In samenwerking met AUHL, UHasselt en PXL hogeschool

Livestream via Facebook

Livestream via YouTube

Dit zijn de kanshebbers

 

 

Keynote Kristof Jakiela

jakiela

Moraalwetenschapper Kristof Jakiela won de Vlaamse Scriptieprijs in 2016 met z’n thesisonderzoek naar de attitude van dove koppels tegenover embryoselectie. “Zou u willen dat uw kind ook doof is?”, zo luidde in essentie de vraag die hij zowel dove als “gemengde” koppels voor de voeten wierp.

Voor de 20e editie keert deze oud-winnaar terug naar het Scriptieprijs-podium om met een rotvaart door de twintigjarige geschiedenis van de Vlaamse Scriptieprijs te razen voor een eigenzinnige terugblik. Focust hij daarbij vooral op zijn eigen winnende thesis uit 2016? Wie zal het zeggen… 


 

Presentatie Martijn Peeters

mMartijn Peters is wetenschapsjournalist, wetenschapswatcher en weerman bij onder meer HLN, VTM en Q-music. Daarnaast is hij zeer actief op verschillende sociale media (zoals TikTok en Instagram). Zijn doctoraat behaalde hij aan de UHasselt, waar hij onderzoek deed naar fluorescente nanodeeltjes voor het bestuderen van hersenaandoeningen.

 

 

 


 

Muziek Sevens

sevensDe 21-jarige Hasselaar Thibaut Sevens laat je wegdromen met zijn diepzinnige teksten vermengd met betoverende harmonieën, zwoele beats en een met soul doordrenkte baritonstem. Sevens is – hoe jong hij ook is - een ervaren songwriter, met een grote interesse in en passie voor het vertellen van verhalen. Als autodidact en multi- instrumentalist kan Sevens dichter staan bij zijn muziek. Het voelt oprecht aan alsof zijn hart en ziel in zijn songs verweven zijn. 

Een artiest die zo veelzijdig is, laat zich niet graag in een genre stoppen, maar het neigt naar Alternative R&B. Als je naar Sevens' muziek luistert, word je meegesleept in een oeuvre met echo's van Frank Ocean, Daniel Caesar en James Blake. 

Sevens speelt drie nummers uit z’n pas verschenen debuut-EP “Poetry In Motion”. 
 
Beluister zijn EP op www.lnk.to/PoetryInMotion


 

 

Programma

Start 20u00 

Welkomstwoord door Bernard Vanheusden (rector UHasselt) 

Keynote talk door Kristof Jakiela (winnaar Vlaamse Scriptieprijs 2016)

Uitreiking Klasseprijs 2021 door Klasse-redactrice Nele Beerens (ca. 20u30)

Uitreiking Eosprijs 2021 door Eos-redacteur Kim Verhaeghe (ca. 20u40)

Muzikale intermezzi door Sevens 

Uitreiking mtech+prijs 2021 door Goedele Hufkens en juryvoorzitter Marc Van Overmeire (ca. 20u50)

Uitreiking Bachelorprijs 2021 door de juryvoorzitter Goele Geeraert (ca.20u55)

Audiovisuele blik op het werk van de vijf genomineerden voor de Vlaamse Scriptieprijs 2021

Speech door Ben Lambrechts, algemeen directeur Hogeschool PXL 

Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs 2021 door Scriptieprijs 2002-laureaat Lars Bové (journalist De Tijd) en juryvoorzitter Indra Dewitte (hoofdredacteur Het Belang van Limburg) (ca. 21u30)

Einde 21u42