Vlaamse Scriptieprijs 2023: uitreiking

Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs 2023

 

Wie haalt de nummer 1 op het scorebord?

363 deelnemers hadden op 1 oktober hun vingers aan de knoppen. De opdracht? Hun master- of bachelorproef vertalen naar vlot leesbaar en helder artikel met als doel hun onderzoek te communiceren naar een breed publiek. Ontdek tijdens de uitreiking wie er de hoogste punten scoorde bij de jury!

 


 

Uitreiking met de steun van Stad AntwerpenDe Vlaamse Overheid - Departement EWIKlasseEos Wetenschapmtech+, NBNFonds Pascal DecroosBelga en Engineeringnet.

19 december 2023

Presentatie en welkomstwoord
door Jacotte Brokken (VRT)

Keynote talk 
door Jade Van Overmeir (Thomas More)

Uitreiking Klasseprijs 2023
 

Uitreiking Eosprijs 2023
door Peter Vanwijnsberghe (redacteur Eos)

Muzikale intermezzi 
door Malou Van den Heuvel en Yentl Tijssens

Uitreiking mtech+prijs 2023 
door juryvoorzitter Marc Van Overmeire (buitengewoon hoogleraar aan de VUB)

Uitreiking Bachelorprijs 2023 
door de juryvoorzitter

Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs
door de juryvoorzitter

UITREIKING

19 december 2023
20u00-22u30

LOCATIE

AMUZ 
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen
Routebeschrijving

Presentatie door Jacotte Brokken

Jacotte Brokken is sinds april dit jaar weervrouw bij VRT. Daar verzorgt ze de weerberichten op radio, tv en online. Maar bovenal is Jacotte een fan van heldere wetenschapscommunicatie. Aan de Arteveldehogeschool leert ze studenten journalistiek hoe ze helder en hoopvol kunnen schrijven over wetenschap in het algemeen en klimaat in het bijzonder. En het houdt niet op bij schrijven alleen. Wetenschap heeft ook een plek op Instagram, TikTok en alle podcastplatformen. Op die laatste vind je Praatjes over Wetenschap, de podcast waarin Jacotte met haar persoonlijke scicomm-helden in gesprek gaat. Dit jaar presenteert ze de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs. Fun fact: zelf raakte ze met haar masterthesis over mesoporeus titania niet verder dan een plekje op de longlist. Doe jij het beter? 

Jacotte

Keynote door Jade Van Overmeir

"Gamer" is een woord dat voor velen een eerder negatieve connotatie heeft. Maar is dat wel terecht? En zijn we stiekem niet allemaal een soort van gamer? Open je geest, en stap mee in de wonderlijke wereld van spelletjes. 

Zodra ze haar eerste Playstation-controller vasthad in 1995, was Jade Van Overmeir haar kleine hartje verloren aan games. Later verdiepte ze zich in deze complexe en fascinerende sector, en werkte ze mee aan enkele video games als songwriter en stemartiest. Sinds 2020 coördineert ze de ‘Masterclasses Gaming Entertainment’ in het programma Media en Entertainment Business aan de Thomas More hogeschool te Mechelen. Ze heeft er haar missie van gemaakt om gaming in Vlaanderen een welverdiend duwtje in de rug te geven, en ook sceptici de waarde en het potentieel van games te laten zien. 

Jade Van Overmeir

Muziek door Malou Van den Heuvel & Yentl Tijssens

Malou Van den Heuvel is studente klassieke piano aan LUCA School of Arts. Vorig academiejaar rondde ze haar master in de musicologie af aan de KU Leuven. Dit jaar neemt ze deel aan de Vlaamse Scriptieprijs met haar thesis getiteld “Press Play to Learn: the educational value of video game culture for classical music”.
Yentl Tijssens is een componist, pianist en kerk-organist. Na zijn master piano en bachelor compositie te behalen in LUCA School of Arts, verdiept hij zich nu in projecten waar het creëren van muziek samen gaat met het uitvoeren ervan.
Speciaal voor deze uitreikingsceremonie vormen ze een pianoduo en brengen ze een repertoire uit videogames met een klassieke toets.

Malou en Yentl