Travel2Date: niet alleen een ontmoeting met de wereld.

Thomas More Hogeschool
2018
Margaux
Richard
 • Kaylee
  Felix
 • Bjorn
  Stuyts
 • Sarina
  Uyttendaele
Travel2Date is een online touroperator die pakketreizen aanbiedt naar bestemmingen binnen Europa. De focus in deze reizen ligt vooral in het leren kennen van andere vrijgezellen met een kans op het ontmoeten van hun nieuwe partner tijdens één van onze reizen. Dit wordt gerealiseerd door middel van bandversterkende activiteiten waarbij men tevens ook de bestemming beter leert kennen.
Meer lezen

Te veel verdriet voor één hart

AP Hogeschool Antwerpen
2014
Leen
Dendievel
Kan je werkelijk sterven aan een gebroken hart?“Hou van mij! En waarom? Ik had alleen maar het gebruikelijke, zielige excuus: omdat ik van jou hou...” (De Botton, 2009, p. 194) Iedereen maakt het mee. Klein of groot heeft op een bepaald moment in het leven wel eens te maken met vreselijke hartenpijn. Je wordt verliefd, je denkt de man of vrouw van je leven te zijn tegengekomen en plotsklaps verdwijnt die persoon uit je leven.
Meer lezen

De opgave van de overgave Een inwijding in de ongelukkige liefde zoals zij aantreedt in het psychologisch experiment “Schuldig/

KU Leuven
2012
Marieke
BrugneraDe opgave van de overgave. Een scriptie over de liefde die zichzelf onmogelijk maakt.  De onmogelijke liefde. Ze lijkt een veel te vaak gehoord relaas dat menig filmscenario heeft uitgemolken om het toeschouwende publiek toch maar de gewenste tranen te ontrukken. U herkent het in één oogopslag: het standaard Romeo-en-Juliaverhaal, waarin twee uitverkoren minnaars Titanicgewijs op die onvoorziene klip afstevenen, die hun meest authentieke liefdesrelatie met een fatale genadeslag zal weten te breken en daarmee het verhoopte sprookje prompt in een gruwel doet omslaan.
Meer lezen

Plagen is liefde vragen

KU Leuven
2011
Sigrid
Eynikel
Het is maar kalverliefde, toch?Men heeft het makkelijk over ‘kalverliefde’ maar is verliefdheid bij jongeren wel zo vluchtig en betekenisloos? Wat schrijven wetenschappers over jongeren en verliefdheid en wat zeggen de jongeren er zelf over? Het valt op dat veel aspecten van adolescenten en verliefdheid nog niét zijn bestudeerd. Het is zelfs zo dat er enkel literatuur te vinden is of over jongeren óf over verliefdheid, maar niet over verliefdheid ván jongeren. Alsof die niet bestaat of niet belangrijk is, maar wat blijkt?
Meer lezen

Liefde als factor van existentieel welzijn. Verkenning van literatuur en pilootstudie.

KU Leuven
2011
Margot
Van Haegenborgh
 • Mia
  Promotor Prof. Dr. Leijssen
 • Jessie
  Copromotor Dr. Dezutter
 LIEFDE ALS FACTOR VAN EXISTENTIEEL WELZIJNMargot Van HaegenborghPromotor: Prof. Dr. Mia LeijssenCopromoter: Dr. Jessie DezutterPositieve psychologieLiefde en welzijn krijgen recent vanuit de positieve psychologie meer aandacht. De focus verschuift hierbij van het herstellen van psychologische schade, pathologie en abnormaal gedrag naar het welzijn en het geluk van de mens (Seligman, 2002).Liefde en vier dimensies van het bestaanHet concept liefde lijkt misschien wel één ding te zijn, maar neemt in werkelijkheid vele vormen aan (Clough, 2006).
Meer lezen

Jonge zusters in Vlaanderen. Het verhaal van Benedicta, Leen, Lies en Maya.

Erasmushogeschool Brussel
2009
Hadewijch
De Baene
 Jonge zusters in Vlaanderen Het verhaal van Benedicta en Maya Het klooster of het huwelijk. Dat waren vroeger de enige levenskeuzes die jonge meisjes konden maken. Vandaag zijn er talloze mogelijkheden en zuster worden hoort daar vaak niet meer bij. Toch kozen Benedicta (24) en Leen (27) heel bewust voor een leven als zuster. Benedicta, geboren als Elisabeth, gaat - sinds haar intreding bij de Zusters van Liefde in Kortemark – met een andere naam door het leven. Leen behoort tot de Zusters van de Goddelijke Heiland en woont in Hasselt. Twee jonge vrouwen die weten wat ze willen.
Meer lezen