Wedstrijd

Prijs

Elk academiejaar gaan wij op zoek naar de strafste scripties die aan Vlaamse hogescholen en universiteiten worden geschreven 🔎

Met de Vlaamse Scriptieprijs willen wij die nieuwswaardige scripties toegankelijk maken voor een groter publiek. Want sterk onderzoek verdient aandacht!

De uitdaging?

Schrijf een artikel van max. 1.000 woorden over jouw onderzoek!

Schrijf jij tussen 2 oktober 2023 en 6 oktober 2024 een professionele bachelorproef of een masterproef aan een Vlaamse hogeschool of universiteit? Dan kan jij ook meedoen aan de Vlaamse Scriptieprijs! Dien jouw artikel en scriptie in voor ⌛ 6 oktober 2024 23u59!

Money

Waarom deelnemen?

  • Wij promoten jouw scriptie bij de pers, media en uitgeverijen.
  • Jouw werk zal in onze Scriptiebank terechtkomen, een mooi visitekaartje voor je beginnende carrière!
  • Je maakt ook kans op mooie geldprijzen: de winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs wint 2.500 euro, de vier overige genomineerden ontvangen 250 euro.
  • Daarbovenop kom je misschien in aanmerking voor één of meerdere deelprijzen, elk met een prijs t.w.v. 1.500 euro!

Hoe deelnemen?

  • STAP 1: werk je bachelor- of masterproef af
  • STAP 2: giet de bevindingen van je eindwerk in een vlot leesbaar Nederlandstalig artikel van max. 1.000 woorden (lees zeker onze schrijftips!)
  • STAP 3: upload jouw artikel én je scriptie via de site
  • STAP 4: smuk jouw artikel op met foto's, grafiekjes of andere rechtenvrije illustraties in onze tekstverwerker
  • STAP 5: schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg onze sociale media voor updates over de wedstrijd

Deelprijzen

Bachelorprijs

Bachelorprijs

Professionele bachelors kunnen meedingen naar alle prijzen, maar maken bovendien kans op de Bachelorpijs t.w.v. 1.500 euro. Hiermee gaan we op zoek naar de strafste bachelorproef in het deelnemersveld van de Vlaamse Scriptieprijs.

Meer lezen
Klasse

Klasseprijs

Met een scriptie over onderwijs ding je mee naar de Klasseprijs. Onderwijsmagazine Klasse bekroont de sterkste onderwijsscriptie met een prijs t.w.v. 1.500 euro en redactionele aandacht via de Klasse-kanalen.

Meer lezen
eos

Eosprijs

Scriptie in de exacte wetenschappen? Dan maak je kans op de Eosprijs. Win een prijs t.w.v. 1.500 euro, een artikel in Eos magazine en een abonnement voor jou en je promotor!

Meer lezen
mtech+prijs

mtech+prijs

Geeft jouw scriptie blijk van knap creatief technologisch onderzoek? Neem dan deel aan de mtech+prijs, de deelprijs voor technologiescripties. De inzet is een geldprijs van 1.500 euro.

Meer lezen
NBN Sustainability Award

NBN Sustainability Award

Gaat jouw scriptie over duurzaamheid? Dan maak je kans op de NBN Sustainability Award. De winnaar gaat naar huis met een prijs t.w.v. 1.500 euro.

Meer lezen

FAQ

Mag ik meedoen als mijn scriptie een groepswerk is?

Je mag zeker meedoen als je deel uitmaakt van een groepsscriptie! De hele groep uploadt dan samen één artikel. Je kan bij het indienen de co-auteurs (dat zijn je groepsgenoten) toevoegen. Hoe jullie de prijs onderling verdelen bij het winnen van de prijs, laten wij aan jullie over 😉

Wat als mijn scriptie niet in het Nederlands geschreven is?

Anderstalige scripties zijn welkom! Het enige wat verplicht Nederlandstalig is, is het artikel dat je schrijft over je bachelor- of masterproef.

Mijn scriptie moet confidentieel blijven. Wat kan ik doen?

Zelfs met een confidentiële thesis kan je meedoen. Stuur daarvoor een mailtje naar info@scriptieprijs.be en leg de situatie uit. Je mag dan enkel je artikel indienen. We zullen je wel vragen je scriptie per mail nog door te sturen. De jury neemt namelijk in een later stadium je volledige thesis door.

Hall of Fame

Benieuwd wie er sinds 2002 allemaal de Vlaamse Scriptieprijs won én met welke scriptie? Ontdek hier de winnaars van de voorbije jaren. (En de jury die hen verkoos!)