Wedstrijd

Schatkist

Wat is de Vlaamse Scriptieprijs?

De Vlaamse Scriptieprijs is een wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door SciMingo vzw. Elk academiejaar gaan wij op zoek naar de strafste scripties die aan Vlaamse hogescholen en universiteiten worden geschreven, met als doel deze te ontsluiten bij het grote publiek. 

De uitdaging? Schrijf een artikel van max. 1.000 woorden over jouw onderzoek! 

Dien je scriptie in

Waarom deelnemen?

  • De Vlaamse Scriptieprijs promoot jouw scriptie bij de pers, media en uitgeverijen.
  • We publiceren jouw werk bovendien in onze Scriptiebank, een mooi visitekaartje voor je beginnende carrière!
  • Je maakt ook kans op mooie geldprijzen: de winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs wint 2.500 euro, de vier overige genomineerden ontvangen 250 euro.

Wie kan deelnemen?

  • Elke afstudeerder die tussen 2 oktober 2023 en 6 oktober 2024 succesvol een professionele bachelorproef of een masterproef afwerkte aan een Vlaamse hogeschool of universiteit. Info over de toelatingsvoorwaarden vind je in ons reglement.
  • Scriptie? Thesis, masterproef, professionele bachelorproef, eindwerk, ... In groep of alleen? Anderstalig werk? Allemaal welkom!

Hoe deelnemen?

Deelprijzen

De hoofdprijs, de Vlaamse Scriptieprijs, staat open voor alle afstudeerrichtingen. Samen met onze partners, reikt SciMingo daarnaast ook vijf specifieke deelprijzen uit. Wie deelneemt aan de Vlaamse Scriptieprijs maakt zo mogelijk kans op een (drie)dubbele overwinning!

 

Eosprijs

eosLOGO maandblad

Schreef je een sterke scriptie in een exact-wetenschappelijke richting? Dan is de Eosprijs iets voor jou! Maak zo kans op een prijs t.w.v. 1.500 euro, een artikel over jouw scriptie in het populairwetenschappelijke maandblad Eos en een Eos-abonnement!

Lees meer

 

mtech+prijs

mtech logo 220

Geeft jouw scriptie blijk van knap creatief technologisch onderzoek? Neem dan deel aan de mtech+prijs, onze vernieuwde deelprijs voor technologiescripties. De inzet is een prijs t.w.v. 1.500 euro

Lees meer

Bachelorprijs

bachelorprijs

Professionele bachelors kunnen meedingen naar alle prijzen, maar maken bovendien kans op de Bachelorpijs t.w.v. 1.500 euro. Hiermee gaan we op zoek naar de strafste bachelorproef in het deelnemersveld van de Vlaamse Scriptieprijs.

Lees meer

Klasseprijs

Logo Klasse

Met een scriptie over onderwijs ding je mee naar de Klasseprijs. Onderwijsmagazine Klasse bekroont de sterkste onderwijsscriptie met een prijs t.w.v. 1.500 euro en redactionele aandacht via de Klasse-kanalen. 

Lees meer

 

NBN Sustainability Award

NBN

Gaat jouw scriptie over duurzaamheid? Dan maak je kans op de NBN Sustainability Award. De winnaar gaat naar huis met een prijs t.w.v. 1.500 euro.

Lees meer

Jury

De inzendingen voor de Vlaamse Scriptieprijs worden beoordeeld op nieuwswaarde, journalistieke bruikbaarheid en wetenschappelijke kwaliteit

De samenstelling van de jury is geheim. De namen worden pas samen met de shortlist eind november vrijgegeven. Wel staat vast dat de jury uit academici, journalisten en uitgevers zal bestaan. De slideshow rechts geeft weer wie de voorbije jaren in de jury zetelde. 

De deelprijzen werken met eigen, afzonderlijke jury's.

 

Winnaars Vlaamse Scriptieprijs 2002 - heden

In 2002 reikte de jury de eerste Vlaamse Scriptieprijs uit - meteen goed voor een ex aequo. In 2023 ging Nicolas De Wispelaere met de hoofdprijs naar huis. Blader hier door een overzicht van alle winnaars sinds de start van de Vlaamse Scriptieprijs: