Bachelorprijs

Bachelorprijs

Professionele bachelors dingen binnen de Vlaamse Scriptieprijs mee naar alle prijzen, d.w.z. zowel de Vlaamse Scriptieprijs (hoofdprijs), Klasseprijs, Eosprijs als de Agoriaprijs (deelprijzen). Sinds 2016 richt Scriptie vzw specifiek voor deelnemende professionele bachelors ook een extra prijs in: de Bachelorprijs t.w.v. 1.500 euro.

De Bachelorprijs, een initiatief van Vlaams Minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters, wil de bachelorproef bekronen die naast een duidelijke nieuwswaarde en journalistieke bruikbaarheid -dé criteria voor de Vlaamse Scriptieprijs- ook het beste blijk geeft van een innoverend karakter en een hoge toepasbaarheid in de praktijk.

De deadline voor de inzendingen is 6 oktober 2019. Inschrijven voor de Bachelorprijs gaat automatisch via je inschrijving voor de Vlaamse Scriptieprijs.

Criteria 

  • Nieuwswaarde (relevantie, originaliteit, actualiteitswaarde, ...)
  • Journalistieke bruikbaarheid (schrijf- en taalvaardigheid, schrijfstijl, opbouw, ...)
  • Innoverend karakter (in onderwerp en/of aanpak) 
  • Inzetbaarheid in het werkveld

De inzendingen zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de Vlaamse hogescholen en experten uit diverse sectoren uit het werkveld (onderwijs, gezondheidszorg, bedrijfsleven, ...).

Inschrijven doe je hier

Bekijk hier de longlist van de Bachelorprijs 2018 en de winnaars Bachelorprijs 2018

De Bachelorprijs kwam mede tot stand onder impuls van de wetenschapscommunicatoren van de verschillende Vlaamse hogescholen.