NBN Sustainability Award

Met de NBN Sustainability Award wil NBN scripties die het duurzaamheidsvraagstuk aanpakken in de kijker zetten, dit met een brede kijk op de wereld. Zowel technologie, economie, bedrijfskunde, sociale wetenschappen als rechten kunnen hierbij aan bod komen.

"Making lives easier, safer and better” is wat NBN nastreeft. Het NBN werkt dagelijks samen met een wereldwijd netwerk van experten om kennis vast te leggen in normen. Deze normen zijn een inspiratiebron en de basis om producten en diensten te ontwikkelen en te produceren die voldoen aan de laatste nieuwe vereisten, ook op het vlak van duurzaamheid.

Winnaars NBN 2023

Wat kan je winnen?

Als winnaar van de NBN Sustainability Award ga je naar huis met:

  • een prijs ter waarde van 1.500 euro
  • de kans om je scriptie toe te lichten op het jaarlijkse NBN-event
  • erkenning en aandacht binnen het netwerk van experten

De genomineerden krijgen elk een cheque van 500 euro.

Iedere deelnemer krijgt bovendien een eigen pagina in de Vlaamse Scriptiebank, een mooi visitekaartje voor de toekomstige carrière.

Hoe kan je deelnemen?

Inschrijven voor de NBN Sustainability Award gaat automatisch via een inschrijving voor de Vlaamse Scriptieprijs.;

Criteria NBN Sustainability Award

  • De scriptie levert nieuwe inzichten of biedt innovatieve toepassingen met betrekking tot duurzaamheid in een van de volgende werkvelden: technologie, economie, bedrijfsleven, maatschappij, wetenschappen of rechten.
  • Het artikel geeft duidelijk aan wat de mogelijke impact kan zijn van het onderzoek. Hoe kan het resultaat van het onderzoek gebruikt of gevaloriseerd worden?
  • Redactionele kwaliteit van het artikel: duidelijkheid, stijl, structuur. Toegankelijk voor een breed publiek.