Longlist Vlaamse Scriptieprijs 2016

Artikel

Logo VSPDe longlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2016 is bekend. De jury selecteerde tien werken uit een totaal van liefst 625 inzendingen. 

De juryleden screenden de inzendingen op hun nieuwswaarde, journalistieke potentieel en wetenschappelijke kwaliteit. Ze vielen zo onder meer voor een een onderzoek naar de vrijwillige terugkeer van vluchtelingengezinnen, een werk over de strijd tegen de ziekenhuisbacterie en een studie naar de impact van de notionele interestaftrek op de kapitaalstructuur van Belgische banken. Liefst vijf van de geselecteerden studeerden aan de KU Leuven. De Universiteit Antwerpen en de Universiteit Gent tellen elk twee kanshebbers, terwijl ook een alumnus van de Hogere Zeevaartschool Antwerpen straks mogelijk in de prijzen valt. 

Van longlist naar shortlist 
Op dinsdag 29 november wordt, bij de tweede juryvergadering, de shortlist en de samenstelling van de jury vrijgegeven. Wie met de hoofdprijs van 2.500 euro aan de haal gaat, wordt bekendgemaakt op de prijsuitreiking op 20 december in het Stadhuis van Brussel.

De volledige lijst van de geselecteerde scripties:

 

Share this on: