Mede-oprichter Vlaamse Scriptieprijs Paul Decroos overleden

Persbericht

Het is met droefheid dat we vandaag hebben vernomen dat Paul Decroos vrijdag is overleden. Hij was één van de stichters van de Vlaamse Scriptieprijs en jarenlange bestuurder van Scriptie vzw. Paul was ook erevoorzitter, medestichter en lid van de Algemene Vergadering van onze zusterorganisatie Journalismfund.eu / Fonds Pascal Decroos.

 

Paul DecroosDe Vlaamse Scriptieprijs en de Vlaamse Scriptiebank zijn oorspronkelijk initiatieven van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek vzw. Paul Decroos was de vader van journalist Pascal Decroos, die in 1997 overleed in een auto-ongeval. Hij stond mee aan de wieg van het Fonds Pascal Decroos dat in 1998 werd opgericht om de herinnering aan Pascal levend te houden.

De Vlaamse Scriptieprijs verliet — samen met de Vlaamse Scriptiebank — na drie jaar het nest van het Fonds Pascal Decroos en werd een zelfstandig orgaan. Sinds 2005 wordt de Vlaamse Scriptieprijs georganiseerd door Scriptie vzw, waar Paul Decroos ook gedurende lange tijd bestuurder van was.

"Ik heb Paul gekend als de man die steeds aanwezig was op de bestuursvergaderingen en blij werd van het ondernemerschap dat we samen met de 2 vzw’s konden ontwikkelen. Hij was een man van weinig woorden, maar zijn kwinkslagen volstonden om te motiveren. Hij volgde onze organisatie op de voet en was één van de beste geïnformeerde bestuursleden.", zo reageert Ides Debruyne, voorzitter van de Raad van Bestuur van Scriptie vzw en algemeen directeur van Journalismfund.eu vzw.

"Voor mij was hij iemand die me stimuleerde en het gevoel gaf in ons gezamenlijk project te geloven, ook in moeilijker momenten. Paul stond pal achter ons project en was er wanneer we hem nodig hadden. Opgeven stond niet in zijn woordenboek. Tot vandaag. We zullen hem missen." 

Namens het bestuur van beide organisatie wensen we de familie veel sterkte toe. 

De begrafenis wordt op zaterdag 1 februari 2020 in Oostende gepland. 

Share this on: