Uitreikingsweek Vlaamse Scriptieprijs 2020

Agenda

trofee2020 was een jaar als geen ander. Daarom, om alles veilig te houden, dit jaar geen klassieke uitreiking. Dit jaar doen we het anders. We plannen een volledige week vol online spanning. Iedere dag een nieuwe onthulling, iedere dag een nieuwe winnaar! 
 

Met 508 waren ze, de deelnemers van de Vlaamse Scriptieprijs 2020. Dat betekent dat er, niet zo lang geleden, vele tienduizenden pagina's met intellectueel verantwoord leesvoer in onze inbox belandde. Om hieruit een selectie te maken, stelden we een aantal topjury's samen. Zij gingen deze immense uitdaging aan.

Hele redacties, academici, journalisten, uitgevers... Ze kruisten de degens tijdens geanimeerde Zoom-meetings en intussen zijn de eerste selecties een feit. Toch wegen ook bij hen de laatste loodjes het zwaarst: welke van deze toppers kronen ze tot winnaar?

Via onze sociale media maken we vanaf maandag 14 december iedere dag een nieuwe winnaar bekend. Telkens om 20 uur mag je van ons dus een mini-uitreiking verwachten. Op vrijdag 18 december sluiten we de week af met een virtuele slotshow met Sven Pichal. Die dag onthullen we ook de winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs 2020...

De gouden hersenen staan hier al te blinken.

Volg alle onthullingen online
 

Dit is de planning

Maandag 14 december om 20u
Uitreiking Agoriaprijs en Agoria publieksprijs door Mieke Vermeiren (Agoria) en prof. em. Marc Van Overmeire

Dinsdag 15 december om 20u
Uitreiking Eosprijs door Kim Verhaeghe (Eos Magazine)

Woensdag 16 december om 20u
Uitreiking Klasseprijs door Nele Beerens (Klasse Magazine)

Donderdag 17 december om 20u
Uitreiking Bachelorprijs door Guy Tegenbos (journalist)

Vrijdag 18 december om 20u
Slotshow en uitreiking Vlaamse Scriptieprijs, gepresenteerd door radiopresentator Sven Pichal

 

Share this on: