Baarda, D.B. & M.P.M. de Goede (2001). Basisboek Methoden en Technieken. Handleiding voor het opzetten en uitvoeren van onderzoek. Groningen: Stenfert Kroese.
Baarda, D.B.; M.P.M. de Goede & M. Kalmijn (2000). Enquêteren en gestructureerd interviewen. Praktische handleiding voor het maken van een vragenlijst en het voorbereiden en afnemen van gestructureerde interviews. Houten: Educatieve Partners Nederland.
Bardi, C. (2001). Italiaanse delicatessen. Vleeswaren. Amsterdam: De Lantaarn.
Billiet, J.; G. Loosveldt & L. Waterplas (1988). Response-effecten bij surveyvragen in het Nederlandse taalgebied. Leuven: Sociologische Onderzoeksinstituut KUL.
Boon, L.P. (1972). Eten op zijn Vlaams. Antwerpen: De Arbeiderspers.
Boyd, H.W. & R. Westfall (1972). Marketingresearch, text and cases. Homewood (Illinois): Irwin.
Brinkman, J. (2000). De vragenlijst. Groningen: Wolters-Noordhoff.
Buddingh, C. (1983). Spectrum Citatenboek. Antwerpen: Het Spectrum.
Catherine, L. (1997). Keukens aller landen. Een smakelijke historie. Berchem: Epo.
Dams, E. & M. van Oostendorp (eds.) (2008). Taalpost 827. 10 oktober 2008.
De Bijbel. Uit de grondtekst vertaald (1994). ‘s-Hertogenbosch: Katholieke bijbelstichting/ Brugge: Tabor.
De Groot, B.; R. Dijkema & F. Redant (1988). Vis, Schelp- en Schaaldieren. Een geïllustreerde gids met de beschrijving, aanvoertijden en bereidingswijzen van ruim 400 soorten uit zee en zoet water. Utrecht: Het spectrum.
De Grote Larousse van de Gastronomie (1989). 2 delen. Ede-Antwerpen: Zomer en Keuning.
De Keyzer, D. (1997). De keuken van meesters en meiden. Klassenverschillen aan tafel 1900-1960. Leuven: Van Halewyck.
De Maerteleire, E. (2008). Geschiedenis op uw bord. Roeselare: Roularta Books.
De Schampheleire, W. & I. Van Looveren (1996). De techniek van de enquête. Een inleiding. Leuven: Acco.
De Schutter, D.; D. De Wilde & R. Van Heuckelom (2003). Basisbegrippen van de keuken. Kapellen: Pelckmans.
Devillé, G. (z.d.). Opleiding Brood en Banketbakker. B1 Brood. Anderlecht: COOVI Elishout.
Devillé, G. (z.d.). Opleiding Brood en Banketbakker. Kleine krokante luxe. Anderlecht: COOVI Elishout.
Devillé, G. (z.d.). Opleiding Brood en Banketbakker. A6 Gerezen bladerdeeg. Anderlecht: COOVI Elishout.
De Vries, J.W.; R. Willemyns & P. Burger (2003). Het verhaal van een taal. Negen eeuwen Nederlands. Amsterdam: Promotheus.
Dominé, A. & M. Ditter (1995). Culinaria. Spécialités de la cuisine européenne. Cologne: Könemann.
Edward Lewis, M. (2005). Continuïteit en verandering. In: Shaughenessy, E.L. (eds.). Wereldgeschiedenis: China. Kerkdriel: Librero; 24-43.
Eekhof-Stork, N. (1982). Zelf zuivelen. Utrecht: Luitingh.
Etymologisch Woordenboek van het Nederland: www.etymologie.nl
Faber, N.J.M.; F. Lamme; G.A.M. Marlet & P.H. van Trigt (eds.) (1991). Worst en vleeswaren. Geïllustreerd Handboek voor de Vleessector en Horeca met beschrijving van ruim 500 Europese produkten, hun samenstelling en bereidingswijze. Amsterdam: Pampus.
Freud, J. (eds.) (2004). Onze smaak. Wat Nederlanders eten en drinken. Warnsveld: Terra Lannoo.
Grigson, J. (2005). Worst. Paté en andere charcuterie uit de Franse keuken. Warnsveld: Terra Lannoo.
Grosfeld, J. (1990). Hollandse Kost. Traditionele Oudhollandse gerechten. Helmond: Michon.
Hartverldt, D. (1978). Taal en samenleving. Over de sociale functies van taal, ideologie en taalvariatie. Baarn: Ambo.
Heidbuchel, H. (1978). Vlaamse pockets. Hoe zeg en schrijf ik het?. Hasselt: Heideland-Orbis.
Hordé, T. (2004). Dictionnaire des mots de la table. Histoire. Langue. Patrimoine. France: Sud Ouest.
Jansen, E.P.W.A & T. H. Joostens (1998). Enquêteren. Het opstellen en gebruiken van vragenlijsten. Groningen: Wolters-Noordhoff.
Jobse-van Putten, J. (1995). Eenvoudig maar voedzaam. Cultuurgeschiedenis van de dagelijkse maaltijd in Nederland. Nijmegen: Sun.
Jobse-van Putten, J. (1980). ‘n Brood is ginnen stoeten. Taalgeografisch onderzoek naar broodnamen in Nederland. Amsterdam: P.J. Meerstens-Instituut voor Dialectologie, Volkskunde en Naamkunde.
Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen (2004). Ons Kookboek. Tielt: Lannoo.
Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen (1975). Ons Kookboek. Leuven: Belgische Boerenbond Economaat.
Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen (2004). Ons Bakboek. Tielt: Lannoo.
Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen (1990). Ons Bakboek. Leuven: KVLV & Antwerpen: Standaard.
Kramers Nederlands-Frans, Frans-Nederlands (1948). ‘s Gravenhage: G.B. Van Goor.
Kristelijke Arbeidersvrouwenbeweging (2007). De Wereldkeuken. Reis rond de wereld in 250 recepten. Antwerpen: Standaard.
Larousse Gastronomomique (2004). Paris: Larousse.
Luyten, W. (1981). Worsten en fijne vleeswaren. Borgerhout: Tropos.
Margriet Kookboek (1967). Amsterdam: De geïllustreerde pers.
Mennell, S. (1987). Eten in Nederland. In: De Gids. 150-2/3; 199-207.
Niesten, E.; J. Raymaekers & Y. Segers (2002). Kattentongen, ezelsoren en varkenspoten. Onze keuken in de 20ste eeuw. Leuven: CAG Cahier.
Nouveau Larousse Gastronomique (1960). Paris: Larousse.
Nouveau Larousse Gastronomique (1984). Paris: Larousse.
Paardekooper, P.C. (1975). Standaard ABN-Gids. Antwerpen/Amsterdam: Standaard.
Petit Larousse (1993). Paris: Larousse.
Praktische pocket encyclopedie: Kookingrediënten (1992). Tielt: Lannoo.
Raymaekers, J. (2005). België Feest! Een geschiedenis van Bourgondisch tafelen. Leuven: Van Halewyck.
Reader’s Digest (1989). Twaalf maanden koken. Amsterdam: The Reader’s Digest.
Ridgway, J. (1999). Kaas. Alle informatie voor de liefhebbers. Kerkdriel: Librero.
Sanders, E. (z.d.). Frikandel. NRC Handelsblad (25 april 2009): http://www.nrc.nl/krant/article1639136.ece/Frikandel
Scholliers, P. (2009). Food Culture in Belgium. London: Greenwood.
Scholliers, P. (1993). Arm en rijk aan tafel. Berchem: EPO.
Sheraton, M. (1996). De hele wereld houdt van kippensoep. Meer dan 100 verrukkelijke recepten voor lichaam en geest. ‘s-Gravenhage: BZZTôH.
Spaargaren, F. (2006). Rabarber, ragout en ratatouille. De herkomst van culinaire termen. ‘s-Gravenhage: BZZTôH.
Stroop J. (2005). Wat u moet weten voor u gaat eten. In: De Tier, V.; R. Keulen & J. Swanenberg (eds.). Het dialectenboek 8: Proeven van dialect. Een kijkje in de keuken van de Nederlandse dialecten. Groesbeek: Stichting Nederlandse dialecten; 15-35.
Van Dale Elektronisch groot woordenboek 2009. Van Dale lexicografie.
Vande Ginste, B. (z.d.). Etymologie in de gastronomie. Niet gepubliceerd.
Vandemoortele Bakery Products (z.d.). Encyclop‘idee’. 100 recepten om van te snoepen. Gent: Vamix.
Vandemoortele Bakery Products (z.d.). Encyclop‘idee’ n°2. 100 recepten om van te snoepen. Gent: Vamix.
Van den Eeckhout, P. (2007). Geschiedenis van het dagelijks leven. Brussel: VUB Dienst Uitgaven.
Van de Rhoer, S. (2008). Margriet Kookboek. Het complete basiskookboek. Houten: Van Dishoeck/Unieboek.
Van der Horst, J.M. & F.J. Marschall (1989). Korte geschiedenis van de Nederlandse taal. Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar.
Van der Horst, J. (1999). Geschiedenis van het Nederlands in de twintigste eeuw. Den Haag/ Antwerpen: Standaard.
Van Killegem, W. (2007). Confituur van Winiefred. Buitengewoon lekker. Leuven: Davidsfonds.
Van Reenen, P. & M. Elias (1998). Taalverschillen. Een werkboek over variatie en verandering in taal. Bussum: Coutinho.
Van Renterghem, E.; V. De Tier & J. Van Keymeulen (red.) (2007). Variatie(s) op je bord! Dialect en jongerentaal voor eten en drinken. Deinze: Van Daele.
Verheyden, F. (z.d.). Gebakken lucht. Knack (?)
Von Glahn, R. (2005). Rijkdom scheppen. In: Shaughenessy, E.L. (eds.). Wereldgeschiedenis: China. Kerkdriel: Librero; 68-77.
Wannée, C.J. (1988). Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. Haarlem: H.J.W Becht.
Wiessner, P. (1998). Food, Status, Culture and Nature. In: P. Wiessner, W. Schiefenhövel (eds.). Food and the Status Quest. An Interdisciplinary Perspective. Oxford: Berghahn Books; 1-18.
Willemyns, R. (2003). Het verhaal van het Vlaams. De geschiedenis van het Nederlands in de Zuidelijke Nederlanden. Antwerpen: Standaard.
Willemyns, R. (2006). Inleiding in de variatielinguïstiek. Brussel: VUB dienst uitgaven.
Willemyns, R. (1979). Invloed van ‘Power’ en ‘Solidarity’ op het gebruik van dialect en standaardtaal in Vlaanderen. In: De Nieuwe Taalgids. 72-4; 289-302.
Afbeelding zeewolf/zeeduivel (20/02/2009):
http://people.zeelandnet.nl/carlov/vissoorten.htm
Brood en banket (03/04/2009)
http://www.koffiekoeken.net
http://www.chaupain.nl/?action=viewCat&cid=3&aid=&lid=1
http://www.molco-bakery.nl/nl_nl/producten/ons_assortiment_food_VL_NL/b…
http://www.vangentpatisserie.nl/p/3/g10*1/-/2/mo5-c92/Koeken
http://www.bakkerijmortier.be/default.asp?id=1&mnu=1&title=Home
http://www.bakkerijkristof.be/koffiekoeken.htm
http://www.koffiekoeken.net/website/home.htm
http://www.encyclo.nl/begrip/koffiebroodje
http://www.brood.net/default.asp?id=850&pid=broodsoorten
http://www.brood.net/default.asp?id=851&pid=streekbrood
http://nl.wikipedia.org/wiki/Boterkoek_(Nederland
http://www.encyclo.nl/begrip/boterkoek
http://www.wakkerebakker.be/default.aspx
http://nl.wikipedia.org/wiki/Croissant_(brood
http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Brood_en_banket
http://nl.wikipedia.org/wiki/Krentenbol
CHI-kwadraat (25/02/2009)
http://www.bioplek.org/techniekkaartenbovenbouw/techniek98x2.html
Codex alimentarius (20/03/2009)
www.codexalimentarius.net
www.qualityfood.be/nl/pages/fiche/codex.htm
Dialectkaart peperkoek (18/03/2009):
http://www.variaties.ugent.be/peperkoek.htm
Dialectkaart bloedworst (18/03/2009)
http://www.variaties.ugent.be/bloedworst.htm
Foto bakkerij Jos (03/04/2009)
http://www.debakkerjos.nl
Foto krentenwegge (06/04/2009)
http://www.oudzelhem.nl/winkels/eggink/eggink1955.jpg
Gooise r (02/04/2009)
http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=43876
Krenten (08/03/2009)
http://www.dewijnhoek.nl/database/info60.html
Limburgse vlaai (04/04/2009)
http://www.bakkerijfranssen.nl/geschiedenis.htm
http://nl.wikipedia.org/wiki/Limburgse_vlaai
http://www.bisschopsmolen.nl/pdf/LimburgseVlaai.pdf
http://archeonet.nl/index.php?itemid=5678
http://www.hollandsepot.dordt.nl/gebak.html
Limonade (09/03/2009)
http://en.wikipedia.org/wiki/Lemonade
Menu (12/02/2009)
http://www.restaurantluzine.be/
Peaneus (03/03/2009)
http://nis.gsmfc.org/nis_factsheet.php?toc_id=148
http://www.uitmuntend.de/woerterbuch/Penaeus/
http://en.wikipedia.org/wiki/Peneaus
Sinterklaasliedje (26/03/2009)
http://www.demuziekmeester.nl/tradsintliedjes.htm
Soja (10/03/2009)
http://www.e-gezondheid.be/soja-rijzende-ster-aan-voedingsfirmament/voe…
Speculoos(pasta) (01/03/2009)
http://www.lotusbakeries.nl/lotus/home.asp
http://www.lotusbakeries.com/FrontOffice/HomePage.aspx
http://www.vermeirenprinceps.be/
http://www.wakkerebakker.be/erwaseensspeculaas.aspx
http://nl.wikipedia.org/wiki/Speculaas
Taalvariatie en dialecten (03/03/2009)
http://www.brabants.org/
http://www.variaties.ugent.be/
http://www.meertens.knaw.nl/cms/
Verloren Maandag (02/04/2009)
http://www.apen.be/worstenbrood+appelbollen+verloren+maandag
Vlees (12/03/2009)
Uitgave Van Vlaanderen ter promotie van Belgisch vlees
Belgisch varkensvlees, stuk voor stuk lekker
Belgisch lamsvlees
Belgisch kalfsvlees, stuk voor stuk lekker
Belgisch rundervlees
www.vlam.be
www.vlees.nl
www.varkensvlees.be
Woordenboek Brabantse dialecten online (03/03/2009)
http://dialect.ruhosting.nl/wbd/
Woordenboek Limburgse dialecten online (03/03/2009)
http://dialect.ruhosting.nl/wld/
Zuivel (23/03/2009)
http://www.hyfoma.com/nl/content/voedingsmiddelen-branches-processing-b…
http://www.hyfoma.com/nl/content/voedingsmiddelen-branches-processing-b…
http://www.zuivelonline.nl