De Vlaamse Scriptieprijs 2022

Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en tranen om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast of ontoegankelijk online archief om nooit meer gelezen te worden.

De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek!

De inschrijvingen voor de 2022-editie van de wedstrijd werden afgesloten. We zijn die volop aan het verwerken. 

Ontdek de inzendingen


 

Benieuwd waar je onderzoek terecht kan komen als je meedoet aan de Vlaamse Scriptieprijs? Vind hier een persoverzicht van deelnemers aan de Vlaamse Scriptieprijs van het afgelopen jaar.

Naar het persoverzicht

 


 

Scriptie

Tweedehandskleding is weer ‘in’, zeker bij jongere generaties zoals Gen Z en de millenials. “Jongeren shoppen tweedehands om er uniek uit te zien en om zich af te zetten tegen fast fashion, maar ze dreigen de oorspronkelijke doelgroep van tweedehandszaken uit de markt te dringen”, stelt Robine Horckmans (VUB) in haar thesis. 

Shortlist Bachelorprijs
Artikel

Wie zal er met de prijs naar huis keren? Ontdek welke 5 werken onze jury wisten te overtuigen!

Eosprijs 2022
Artikel

Ontdek de 5 finalisten van de Eosprijs 2022 en stem zelf ook mee! De publieksstem telt voor een kwart mee in de totale beoordeling van de jury.

Longlist Vlaamse Scriptieprijs 2022
Persbericht

De tien genomineerden zijn bekend! Ontdek hier wie de jury uitkoos uit meer dan 350 ingezonden werken. Eén van deze tien longlisters zal op 20 december ook met de prijs naar huis mogen gaan.

Persbericht

Van een ijskast die deel uitmaakt van een illegaal cybernetwerk, tot een smartphone die zelfverwonding bij jongvolwassenen kan verhelpen. De mtech+prijs bekroont sterke scripties gerelateerd aan technologie en innovatie. Ontdek de longlist hier!