Nieuws

Vaarwel Scriptie vzw, welkom SciMingo 🦩
Persbericht

Scriptie vzw, de organisatie achter onder meer de Vlaamse Scriptieprijs, verandert van naam. Een nieuwe start, maar wat goed is blijft behouden: ook dit jaar gaat de Vlaamse Scriptieprijs weer op zoek naar sterke scripties!

Thesistipaffiche
Artikel

“Laat je adviseren door experten in je topic. Heb geen schrik om een mail te sturen naar iemand die je niet kent en misschien te hoog gegrepen lijkt voor jou. Een nee heb je en een ja kan je krijgen!” Hoe je een sterke thesis schrijft? Wij vroegen het onder meer aan de winnaars van de Vlaamse Scriptieprijs.

Lise Foket in Interne Keuken (Radio 1)
Interview

Geschiedkundige Lise Foket (UGent) schreef haar scriptie over het kleurrijke leven van Jules Rühl: “Dat slachters en dierenbeschermers goede vrienden van elkaar kunnen zijn: het lijkt tegenstrijdig en ridicuul.” Lise Foket vertelde over haar masterproef in Interne Keuken op Radio 1.

Van urine en aardappelschijfjes tot wetenschappelijke discipline
Artikel

Restauratie en conservatie waren niet altijd de wetenschappelijke disciplines die ze nu zijn. Voor haar masterproef onderzocht kunsthistorica Audrey Boivin (UGent) hoe rond het begin van de 20ste eeuw een en ander kantelde.

Uitreikingsweek 2020 in de pers
Artikel

Het doel van de Vlaamse Scriptieprijs? Sterke eindwerken in de spreekwoordelijke spotlights zetten. Ook dit jaar grasduinden de journalisten in de inzendingen en haalden onze winnaars voor de camera, microfoon of dictafoon.

Uitreikingsweek 2020


2020 was een jaar als geen ander. Daarom deden we het dit jaar anders. We planden een volledige week vol online spanning. Iedere dag een nieuwe onthulling, iedere dag een nieuwe winnaar.

Terugblik op de editie 2020

 

 

banner

Proficiat!

Vlaamse Scriptieprijs voor Sebastian Baes en Jan Denayer (KU Leuven)
Persbericht

Ingenieurs Sebastian Baes en Jan Denayer (KU Leuven) brachten voor hun masterproef het potentieel van rivierwater als verwarmingsbron in kaart. Met dit werk wonnen ze de Vlaamse Scriptieprijs 2020, goed voor 2.500 euro en de felbegeerde gouden hersenen. 

Winnaars deelprijzen 2020

Deze week reikten we niet alleen de Vlaamse Scriptieprijs uit. Onder de deelnemers kozen de verschillende jury's ook de sterkste technologische scriptie, de boeiendste onderwijsgerelateerde scriptie, de sterkste professionele bachelorproef én de strafste scriptie in de exacte wetenschappen. Dit zijn de winnaars!

Elias Callewaert (Artevelde) wint Bachelorprijs 2020
Persbericht

Een echte dramatherapeut blijft niet bij de pakken zitten tijdens de lockdown, integendeel. Elias Callewaert (Arteveldehogeschool Gent) maakte van de nood een deugd, ging van huis tot huis en bestreed de eenzaamheid via zijn “d’raamatherapie”: corona-creativiteit in zijn puurste vorm.

Nadia Wiesé en Davy Didden (KU Leuven) winnen de Agoriaprijs 2020
Persbericht

Nadia Wiesé en Davy Didden (KU Leuven) zijn de winnaars van de Agoriaprijs 2020 voor beste technologische scriptie. In hun winnende masterproef maakte het duo gebruik van artificiële intelligentie en slimme batterijen om de spanning op het elektriciteitsnet te regelen. Samen winnen ze een prijs ter waarde van 1.500 euro.

Lien De Saegher wint de Klasseprijs 2020
Persbericht

Lien De Saegher (KU Leuven) is de winnares van de Klasseprijs 2020 voor onderwijsscripties. In haar masterproef pleit ze voor ruimte-educatie op school: “In de meeste leermethodes zie je vooral vrijstaande villa’s en dat is helaas geen realistische verwachting voor de toekomst.”

Babette Lamote wint de Eosprijs 2020
Persbericht

Biochemicus Babette Lamote (Universiteit Gent) is de winnares van de Eosprijs 2020 voor exact-wetenschappelijke scripties. In haar masterproef onderzocht ze hoe we bio-brandstof kunnen maken uit landbouwafval. Daarmee verdient ze 1.000 euro en een artikel over haar onderzoek in Eos magazine.