Ieder jaar kost het duizenden laatstejaarsstudenten bloed, zweet en heel wat cafeïne om een bachelor- of masterproef te schrijven. Vaak verdwijnen die scripties in een stoffige kast of ontoegankelijk online archief om nooit meer gelezen te worden.

De Vlaamse Scriptieprijs wil scripties van dat droevige lot redden, door ze onder meer bij pers en uitgeverijen te promoten. Want elk sterk en relevant onderzoek verdient een breder publiek!

Ondertussen zijn de inschrijvingen voor de Vlaamse Scriptieprijs 2023 afgesloten! 🕹️ Blijf op de hoogte van het wedstrijdverloop via Instagram, X, FacebookLinkedIn of onze nieuwsbrief. 

Meer info over de wedstrijd

Pers voorbeeld

 

 


 

Benieuwd waar je onderzoek terecht kan komen als je meedoet aan de Vlaamse Scriptieprijs? Vind hier een persoverzicht van deelnemers aan de Vlaamse Scriptieprijs van het afgelopen jaar.

Naar het persoverzicht

 


 

Shortlist Klasse
Persbericht

Tien straffe scripties met sterk uiteenlopende onderwerpen. Dat was de longlist van de Klasseprijs. Het was voor de Klassejury dan ook moeilijk om zich aan een shortlist van vijf werken te houden. Daarom haalden dit jaar zes scripties de shortlist. Wie zijn de finalisten?

Shortlist en publiekspoll Eosprijs
Persbericht

Wie zijn de 5 finalisten van de Eosprijs 2023 en wie zal op 19 december de prijs ontvangen? Ook jij mag je zegje doen! Stem mee op jouw favoriet.

Shortlist Bachelorprijs 2023
Persbericht

Van drones die makkelijker op zee kunnen landen tot endometriose. Deze 5 finalisten zullen op 19 december op het podium staan... en één van hen wordt de winnaar van de Bachelorprijs 2023!

Vlaamse Scriptieprijs longlist 2023
Persbericht

Wie staat er in de top 10 van het scorebord? Van cholera, over pornografische deepfakes, tot een sterkere 'firewall' in je hersenen. Maak kennis met de 10 kanshebbers op onze hoofdprijs!

Gentiel wint eerste NBN Sustainability Award
Persbericht

Gentiel Acar (UGent) wint de allereerste NBN Sustainability Award met zijn scriptie over de herbruikbaarheid van minerale wol als dakisolatiemateriaal. Hij kreeg de prijs op 8 november overhandigd in het Stadhuis van Brussel.