Neem deel aan de Vlaamse Scriptieprijs

... en haal alles uit je thesis!
 

Studeer je dit academiejaar af? Heb je net een sterke thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot 2.500 euro én heel wat persaandacht voor je werk.

Voor masterproeven en prof. bachelorproeven uit alle richtingen.

 

Scriptieprijs 2019 campagnebeeld
Homerus
Scriptie

Je eigen toekomst voorspellen? Het kan, met de hulp van Homerus. Geschiedkundige Charlotte Cools (KU Leuven) schreef haar masterproef over boekenwaarzeggerij. Dit artikel verscheen ook in Metro.

Oproepvideo
Video

Nog niet helemaal zeker waarom je zou moeten deelnemen? In een halve minuut stellen we de Vlaamse Scriptieprijs aan je voor.

Micrometeoriet
Scriptie

Micrometeorieten vind je overal, zelfs in je tuin of op je dak. Geologe Flore Van Maldeghem onderzocht deze minuscule buitenaardse steentjes voor haar masterproef. Dit artikel verscheen ook op de website van EOS.

Dierenartsen in nesten
Scriptie

Er studeren te veel studenten diergeneeskunde af aan onze Belgische universiteiten en dat leidt tot een overaanbod aan dierenartsen in ons land. Master in de diergeneeskunde Ashkan Joshghani (UGent) bracht als eerste het probleem in kaart. Zijn masterproef haalde Metro en Gazet van Antwerpen.

Rusland protest mo magazine UGent thesis
Scriptie

Wie in Rusland protesteert riskeert sinds 2012 hoge straffen. Maar wie alleen op straat komt, glipt door de mazen van de wet. Een masterproef van Marie Dewaegenaere (UGent). Dit artikel verscheen ook op de website van MO* magazine.