Neem deel aan de Vlaamse Scriptieprijs

... en haal alles uit je thesis!
 

Studeer je dit academiejaar af? Heb je net een sterke thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot 2.500 euro én heel wat persaandacht voor je werk.

Voor masterproeven en prof. bachelorproeven uit alle richtingen.

 

Scriptieprijs 2019 campagnebeeld
Homerus
Scriptie

Je eigen toekomst voorspellen? Het kan, met de hulp van Homerus. Geschiedkundige Charlotte Cools (KU Leuven) schreef haar masterproef over boekenwaarzeggerij.

Oproepvideo
Video

Nog niet helemaal zeker waarom je zou moeten deelnemen? In een halve minuut stellen we de Vlaamse Scriptieprijs aan je voor.

Wanneer de doden de levenden helpen
Scriptie

Als er een familielid overlijdt in het ziekenhuis, gaan we er gemakshalve vanuit dat de diagnose van de dokter correct is. Toch is dat niet altijd het geval. Meer klinische autopsies zorgen voor medische vooruitgang en betere beslissingen, aldus Sarah Ahannach. Dit artikel verscheen ook in Metro.

De drone slaat zijn vleugels uit
Scriptie

Een eigen vuurvliegje in huis, dat je zelf kan besturen? Oud-Agoriaprijswinnaar en ondernemer Frederik Leys maakt het mogelijk. De ingenieur ontwikkelde tijdens zijn masterproef en doctoraat een flapperende drone met vleugels, die hij nu op de markt wil brengen.

Psyche en brein
Artikel

Na zijn nominatie voor de Vlaamse Scriptieprijs 2018 blijft de masterproef van Sebastiaan Michiels (VUB) hoge ogen gooien… Hoe captcha’s je hersenen in de luren kunnen leggen? Zijn artikel lees je nu ook in de laatste editie van Psyche & Brein.