De Vlaamse Scriptieprijs 2020
 

Schrijf/schreef jij je thesis in deze moeilijke tijden? Ben je bang dat al dat harde werk straks ongelezen in een digitaal archief zal belanden?

Schrijf je dan in voor de Vlaamse Scriptieprijs, win geldprijzen tot 2.500 euro en heel wat persaandacht voor je onderzoek.

We wensen je veel succes!

 

Meer info

In de pers

Is je hobby slecht voor je mentale gezondheid?
Artikel

Hobby’s en vrijwilligerswerk helpen je om tot rust te komen na een zware werkdag. Toch klopt dat niet altijd, aldus socioloog Karel Van Parys (VUB). Hij ontdekte dat je mentaal welzijn en slaapkwaliteit er zelfs onder kan lijden wanneer je de verkeerde hobby met de verkeerde job combineert. Deze masterproef haalde de longlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2019.

Babytaal bij koppels: goed voor je relatie, of juist niet? 
Artikel

Spreken jij en je partner soms met een hoog, schattig stemmetje tegen elkaar? Deel je een eigen taaltje, dat niemand anders verstaat? Je bent niet alleen: ongeveer twee derde van de mensen praat soms ‘babytaal’ met hun partner. Seksuologe Audrey Aerens (KU Leuven) onderzocht of dit wel een goed idee is. Dit artikel verscheen onder meer ook in Metro.

Synthetische baarmoeder helpt chirurgen 
Artikel

Spina bifida is een ernstige aangeboren afwijking. Chirurgen kunnen hiervoor tijdens de zwangerschap al opereren, maar zo'n ingreep is complex. Olivier Schottey en Lara Piers (KU Leuven) ontwikkelden een synthetische baarmoeder waarop chirurgen kunnen oefenen. Dit werk werd bekroond met de allereerste Agoria publieksprijs.

Desirée Custers in Interne Keuken op Radio 1
Persbericht

Desirée Custers (KU Leuven) was dit weekend te gast in Interne Keuken, het zaterdagmiddagprogramma op Radio 1. Zij haalde de shortlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2019 met haar fascinerende masterproef over Arabische Science Fiction.

Winnaar Agoriaprijs op TV Oost
Video

TV Oost interviewde nucleair technoloog Nick Staut naar aanleiding van de Agoriaprijs 2019. In het fragment sprak hij niet alleen over zijn winst, maar legde hij ook zijn boeiende scriptie over stralingen bij chirurgische ingrepen kort uit.

Vlaamse ScriptieKrant

Studenteneditie 2020 (alle artikels)

Lente-editie 2020 (alle artikels)

Videoportretten Vlaamse Scriptieprijs 2019