Bedankt voor alle inzendingen!

 

Jullie waren opnieuw met velen... even geduld terwijl we alles verwerken.

 

De inschrijvingen voor de wedstrijd zijn intussen afgelopen. Studeerde je dit jaar af? Dan kan je alsnog je thesis publiceren in de Vlaamse Scriptiebank.


Je werk indienen voor de Vlaamse Scriptiebank

In de pers

"Die moet gebruiken want die wordt knal psychotisch"
Artikel

Mensen met een psychose grijpen vaak naar drugs en alcohol om hun lijden te verzachten. Wat maakt deze middelen zo aantrekkelijk voor deze kwetsbare groep? Psychologe Jolien Vandersmissen (UGent) ging voor haar masterproef op zoek naar antwoorden. // Dit artikel verscheen in Psyche en Brein.

Moira De Graef in Interne Keuken
Interview

Trouwe Radio 1-luisteraars hebben het waarschijnlijk al opgemerkt: sinologe Moira De Graef (KU Leuven) mocht vandaag aanschuiven aan de tafel van Interne Keuken. Aan die tafel vertelde ze over het leven en literaire ambities van China's drijvende bevolking.

“Doorlichtingsverslagen worden amper gelezen door ouders”
Artikel

Hoe komt het dan dat zo weinig ouders de weg vinden naar doorlichtingsverslagen wanneer ze een school kiezen voor hun kind? Charlotte Aerts en Joeri Berloo (UAntwerpen) onderzochten het in hun masterproef. // Dit artikel verscheen in Metro

Al gamend het klimaat redden
Artikel

Vaker de fiets nemen, altijd een herbruikbare tas meenemen tijdens het shoppen, alleen kopen wat je ook écht gaat gebruiken: goede voornemens maken we allemaal, maar hoe hou je ze vol? Computerwetenschapper Leen van Houdt (KU Leuven) ontwikkelde voor haar masterproef een eigen app: GoGreen. // Dit artikel verscheen op de website van Eos.

diversiteit
Artikel

Komen kinderen via de Vlaamse kindertelevisie wel voldoende in aanraking met personages in allerlei kleuren, met verschillende seksualiteiten en genders en met mensen met een beperking? Communicatiewetenschapper Emma Devos (UGent) onderzocht het in haar masterproef. // Dit artikel verscheen in Metro.