Neem nu deel aan de 20ste Vlaamse Scriptieprijs...

🍾   ...en knal met je thesis


Net afgestudeerd en een sterke thesis afgewerkt? Laat het resultaat van dat harde werk niet in een stoffige kast wegkwijnen, maar treed ermee naar buiten!

Doe mee aan de Vlaamse Scriptieprijs en maak kans op geldprijzen tot € 2.500 én heel wat persaandacht voor je werk. Inschrijven kan tot en met zondag 3 oktober.

Schrijf je nu in

Leen Bokken in Interne Keuken op Radio 1
Interview

"Hoe zat het met de meisjes van plezier in het Oude Egypte? Kozen zij zelf voor die weg in hun leven, of werden ze daartoe gedwongen?" Historica Leen Bokken (KU Leuven) onderzocht het in haar masterproef en vertelt er dit weekend over in Interne Keuken op Radio 1. Luistertip!

Van urine en aardappelschijfjes tot wetenschappelijke discipline
Artikel

Restauratie en conservatie waren niet altijd de wetenschappelijke disciplines die ze nu zijn. Voor haar masterproef onderzocht kunsthistorica Audrey Boivin (UGent) hoe rond het begin van de 20ste eeuw een en ander kantelde. // Dit artikel verscheen ook in Metro

"Een mishandelde man is geen mietje"
Artikel

Wanneer het onderwerp partnergeweld ter sprake komt, dan denk je meteen aan het ontstellende beeld van een bont en blauw geslagen vrouw. Criminologe Fien Dossche (UGent) onderzocht het omgekeerde scenario: de man als slachtoffer van partnergeweld. // Dit artikel verscheen ook in Metro

Vlaamse ScriptieKrant studenteneditie 2021
Persbericht

Ontdek nu de vernieuwde studenteneditie van de Vlaamse ScriptieKrant, waarin we terugblikken op de voorbije editie. Want ook dit jaar gaan we op zoek naar sterke deelnemers voor de Vlaamse Scriptieprijs!

Vlaamse ScriptieKrant zomereditie 2021
Artikel

Reizen zonder coronapaspoort? Het kan... in de nieuwe zomereditie van de Vlaamse ScriptieKrant. De Vlaamse ScriptieKrant zit in een nieuw, digitaal kleedje en barst opnieuw van de boeiende onderzoeken.