Nieuw! De mtech+prijs voor technologische scripties

Persbericht

 

mtech+

Studenten die een scriptie schreven over een technologisch onderwerp, maken bij deelname aan de Vlaamse Scriptieprijs kans op de mtech+prijs, een deelprijs ter waarde van 1.500 euro. Mtech+ is het gloednieuwe loopbaanfonds voor de sector van de metaal- en technologische industrie. Zij reiken deze prijs dit jaar voor het eerst uit. 
 

Mtech+ zet als loopbaanfonds sterk in op opleiding en samenwerkingen met het onderwijs voor competentievorming en studie- en beroepsoriëntering van leerlingen en studenten. De ideale kandidaat dus om technologiefederatie Agoria op te volgen als technologische partner van de Vlaamse Scriptieprijs.

De jury van de nieuwe mtech+prijs bestaat, net als bij de Agoriaprijs, uit professionals uit de technologische industrie. Zij zullen uit de technologische inzendingen drie finalisten en de uiteindelijke winnaar selecteren. 

Twee prijzen

Naast de mtech+prijs ter waarde van 1.500 euro, reikt mtech+ ook een publieksprijs uit ter waarde van 250 euro. Hiervoor maken de drie finalisten een korte en heldere video over hun scriptie, waarna het brede publiek kan stemmen voor hun favoriet.

Agoriaprijs

De Vlaamse Scriptieprijs organiseert al sinds 2008 een technologische deelprijs. Tussen 2008 en 2020 werd deze prijs uitgereikt door technologiefederatie Agoria. In 2020 gingen Nadia Wiesé en Davy Didden (KU Leuven) met de hoofdprijs naar huis. In hun masterproef maakte het duo gebruik van artificiële intelligentie en slimme batterijen om de spanning op het elektriciteitsnet te regelen. Rembrandt Perneel (UGent) won de publieksprijs: hij ontwikkelde een landbouwrobot voor kleinschalige bioteelt.

Meer info en deelnemen aan de mtech+prijs

 


Interesse in mtech+? Maak kennis via deze video en korte terugblik op hun lancering:

Share this on: