OpenSource CMS

Sanne
Augustynen

Nadat de overheid in 2008 de beslissing heeft genomen om enkel nog maar te werken met .odf (open document format) wou ik nu toch eens weten hoe het nu zit. Ten slotte is de post een half jaar geleden ook overgeschakeld naar openoffice.org en zit zelfs de federale politie voor een groot stuk op open source!Hoe zit het nu in de rest van België? We lijken een andere richting in te slaan. Door de crisis zijn zelfs bedrijven meer en meer bereid om de wegen van open source ook eens te verkennen. Daarom zocht TjapTjoy voor u uit welke mogelijkheden open source biedt. Maar vooral, of het nu echt rendabel is... en goedkoper! Zijn er wel geschikte alternatieven en is dit ook zo voor het krachtige adobepakket? Kom het te weten in de eerste uitgave van TjapTjoyVerder hebben we ook de mogelijkheden van CMS onderzocht, want hoe meer we vorderen naar een synthetisch web, hoe triester het lot is van de uitstervende standaard html pagina. Onze noden en wensen zijn sterk gegroeid in de laatste decennia, en html biedt onvoldoende mogelijkheden. Daarom een kijkje in de front- en backend werking van de nummer 1 OpenSource CMS Joomla!. Nu 1.5. toch al eventjes uit is hebben we een vergelijking gedaan met Drupal.Verder kan je nog enkele leerrijke tutorials vinden over Joomla. Dit allemaal tussen de meest vreemde nieuwtjes en de handigste tips door!

Bibliografie

 

Ik luister naar de naam Sanne Augustynen. Ik ben opgegroeid op de boerenbuiten in het knusse oost-malle. Maar op mijn 12 gebeurde er iets vreemds...

 

Neen, ik ben niet ontvoerd door aliens, maar wel bijna even gek, ik koos voor een opleiding grafische technieken aan het VTST. Daar liep een klein meisje door de poort en ze zag: macho's, John's maar bijna geen meisjes. 1100 jongens zaten er toen, en met mij erbij 11 meisjes.

 

Ik heb dan maar ballen aan mijn lijf moeten kweken en nadat is mijn 6 jaar had uitgezeten wou ik toch nog wat anders. Die opleiding op het VTST was niet iets te technisch. Een creatieve richting wilde ik nog bijvormen. Zo kwam ik bij artesis terecht.

 

Daar zit ik nu, bijna gedaan. Klaar om met beide voeten in het leven te springen. nog enkele weken en ik verhuis met mijn vriend naar Turnhout. Vlak aan de nieuwe kaai. Beginnen solliciteren en werken. Huur betalen, kortom, ready for the real life!

Download scriptie (22.14 MB)
Universiteit of Hogeschool
AP Hogeschool Antwerpen
Thesis jaar
2009
Promotor(en)
n.v.t.