Wildlife souvenirs op de artisanale markt in Leon

UC Leuven-Limburg
2017
Daan
Jochems
De handel in souvenirs gemaakt van wilde dieren vormt een sterke bedreiging voor bepaalde soorten. In Nicaragua is er verscheiden aanbod aan dergelijke producten. Hoewel potentiële kopers dit soort wildlife souvenirs
afkeuren, kan hun onwetendheid er toch voor zorgen dat ze een dergelijk product kopen. Een sensibilisatiecampagne zou daarom de vraag naar wildlife producten kunnen doen
afnemen.
Meer lezen

Evalueren van de huidige situatie omtrent werkbaarheid ter verhoging van de duurzame inzetbaarheid met behulp van een zelfdiagnose instrument

Hogeschool West-Vlaanderen
2017
Charlotte
Hoeman
Langdurig ziekteverzuim omwille van geen werkbaar werk wordt voorkomen met behulp van preventie op maat. Bijgevolg werd getracht om een op maat gemaakt zelfdiagnose instrument te ontwikkelen voor de deelnemende afdelingen binnen een vooraf vastgelegde voorziening.
Meer lezen

Vraaggestuurd werken in de oncologische intramurale zorg. Een haalbare kaart?

Thomas More Hogeschool
2016
Jade
Van Speybroeck
Een zoektocht naar hoe het vraaggestuurde concept is uitgewerkt in de Belgische gezondheidszorg, en meer specifiek de zorg op sociale diensten voor kankerpatiënten.
Meer lezen

Reanimatie in breedbeeld

Thomas More Hogeschool
Bram
Dispa
  • Seffi
    Vleugels
  • Sofie
    Van Houdt
  • Farah
    Stroobants
Deze literatuurstudie, in kader van het behalen van de bijzondere beroepstitel (BBT) Intensieve Zorgen en Spoedgevallenzorg, focust op een aantal verschillende deelaspecten in de brede kijk rond reanimatie: vroege detectie, bijscholingsbeleid, materiaal- en ruimtegebruik, communicatie tussen hulpverleners, opvang van familie en opvang van verpleegkundigen.Early warning score (EWS) werd ontwikkeld ter preventie van een reanimatie. Door gebruik te maken van een EWS kan een deteriorerende patiënt tijdig gedetecteerd en doorverwezen worden.
Meer lezen

Effectiviteit en veiligheid van cardiopulmonaire resuscitatie: een vergelijking van manuele compressies versus mechanische compressies door middel van LUCAS en AutoPulse

AP Hogeschool Antwerpen
2014
Eline
Balemans
Zuurstof is levensnoodzakelijk. Via het bloed levert het lichaam zuurstof aan alleorganen. Als het hart stopt met pompen, valt de bloedcirculatie stil. Hierdoor ontstaatbijgevolg in vitale organen een tekort aan zuurstof. De hersenen zijn gevoelig voor eenzuurstoftekort.
Meer lezen

VIE, een architecturale tafel en/als context

Thomas More Hogeschool
2015
Zoë
Vanderstraeten
zie bijlage
Meer lezen

Opdrachtenfiches en evaluatiefiches, assessment, binnen houtvaardigheden OV2

VIVES Hogeschool
2015
Isolde
Devriendt
Het volledige artikel is terug te vinden bij journalistiek artikel in bijlage.
Meer lezen

Münchausen by Proxy: altijd ziek en toch vol leven? Hoe ermee omgaan als pediatrisch verpleegkundige?

Thomas More Hogeschool
2015
Sharyne
Oerlemans
  • Evelien
    Smets
  • Kelly
    Segers
  • Lise
    Dekkers
Altijd ziek en toch vol leven?!Niets is zo sterk als moederliefde. Maar wat als je moeder opzettelijk met je leven speelt? Dit is het geval bij Münchausen by Proxy. Een schokkend ziektebeeld bij de moeder waar jaarlijks 40 tot 60 kinderen het slachtoffer van worden. 6% van deze kinderen overleven deze vorm van kindermishandeling niet! We moeten deze aandoening snel onderkennen om zo een toekomst voor de vaak nog erg jonge kinderen te kunnen verzekeren. ‘18 jaar cel na gifmoord op zoontje’. ‘Verpleegster injecteerde babyzoontje met insuline en hoopte zo op aandacht’.
Meer lezen

Kleine fouten met grote gevolgen. Op zoek naar maatregelen ter preventie en reductie van medicatiefouten op neonatologie

Thomas More Hogeschool
2015
Sofie
Brosens
Medicatietoediening op de prematurenafdeling: kleine fouten met grote gevolgenArthur wordt drie maanden te vroeg geboren en komt terecht op de afdeling voor prematuren. Een verpleegkundige dient door een rekenfout per ongeluk een tienvoudige dosis Paracetamol® toe, een medicijn tegen pijn en koorts. De baby loopt risico op schade aan zijn organen en het antigifcentrum wordt ingeschakeld…   Dit is slechts één voorbeeld uit de praktijk. Nochtans leeft onder verpleegkundigen een belangrijke misvatting dat er op de afdeling neonatologie weinig of geen medicatiefouten worden gemaakt.
Meer lezen

Van Arda tot Anna. Hoe tegemoet komen aan de noden van individuele leerlingen met zorg voor de draagkracht van de leerkracht?

Arteveldehogeschool Gent
2015
Isabelle
Step
Wanneer je een schip wil bouwen,breng de mensen dan niet bijeen om hout te sjouwenof het werk voor te bereidengeef hun geen taken op en deel geen plannen mee,maar leer hen eerst verlangen naar de eindeloze zee.Antoine de Saint-ExupéryMijn bachelorproef is het verhaal van een proces. Een groeiproces in een school,met een team. Een proces die vele zullen herkennen en hopelijk inspireren.Je hoeft hiervoor niet in een school te werken want het is een verhaal van elke dag.Van elke dag verbindend leren met de ander, door de ander. Vanuit volgehoudenzorgzaamheid t.a.v.
Meer lezen